Antena 3 CNN Campanii Ei sunt Romania Citeşte povestea impresionantă a românului ridicat la grad de cavaler de regina Marii Britanii

Citeşte povestea impresionantă a românului ridicat la grad de cavaler de regina Marii Britanii

Citeşte povestea impresionantă a românului ridicat la grad de cavaler de regina Marii Britanii
Sursa foto: Foto: Mediafax
de O.P.    |    01 Ian 2012   •   12:10

George Iacobescu, cetăţean român, " a primit titlul de Cavaler (Knight Bachelor) pentru aportul său în slujba activităţilor caritabile, comunităţii şi industriei serviciilor financiare, devenind astfel primul român distins de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii cu un astfel de titlu, care dă dreptul la folosireaapelativului "Sir" înaintea prenumelui", precizează ambasada, citează Mediafax.

George Iacobescu s-a născut în 1945 la Bucureşti şi a emigrat în Canada în 1975. În 1983, odată cu începerea lucrărilor de construcție a centrului "World Financial Center", s-a stabilit la New York, devenind şi vicepreşedintele executiv al companiei care s-a ocupat de finalizarea acestui proiect.

"În anul 1987, a fost iniţiat, ca urmare a deciziei premierului Margaret Thatcher, un proiect de reconversie şi reabilitare a fostei zone a docurilor londoneze, proiect denumit "Canary Wharf" şi care a fost încredinţat firmei pentru care lucra George Iacobescu. El s-a mutat la Londra, devenindvicepreşedinte executiv responsabil cu realizarea bugetelor, cu proiectarea şi construirea a jumătate din viitorul centru financiar Canary Wharf'", se mai spune în comunicatul ambasadei.

În 1994, a fost promovat ca membru în Consiliul de Administraţie al Canary Wharf Holdings Limited ca director executiv, devenind vicepreşedinte executiv în 1996 şi preşedinte executiv în martie 1997.

George Iacobescu a fost decorat în iune 2003 cu titlul de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic, iar în anul 2007 a fost numit custode al British Museum.



×
Subiecte în articol: regina Marii Britanii
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close