Antena 3 CNN Campanii Ei sunt Romania Povestea femeii care a schimbat chipul României. Deţine secretul "tinereţii fără bătrâneţe"

Povestea femeii care a schimbat chipul României. Deţine secretul "tinereţii fără bătrâneţe"

Povestea femeii care a schimbat chipul României. Deţine secretul "tinereţii fără bătrâneţe"
de O.P.    |    25 Oct 2012   •   10:19

Prinşi în vâltoarea zilelor, a orelor, a secundelor uităm să mai trăim cu adevărat. Rutina ne-a redus pe toţi la aceeaşi culoare şi de multe ori nu mai putem să ne deosebim de griul care ne înconjoară. Pseudovalorile au ajuns să îmbrace haina poleită a celebrităţii, cerşind de la noi un gram de admiraţie.

Vă propunem o incursiune într-o lume adevărată, reală, de care să fim în fiecare secundă mândri şi pe care să o oglindim atunci când ieşim din casă.

În fiecare zi vă vom aduce înainte personalităţi din România care au realizat lucruri uimitoare, dar care au fost acoperite de praful uitării. Doamne remarcabile şi domni cutezători au văzut dincolo de prezentul monoton şi au reuşit să creioneze un viitor strălucit şi plin de speranţă pentru noi toţi.

Ne începem frumoasa călătorie în lumea "legendelor uitate" cu o persoană care a descoperit, alături de mentorul ei "secretul tinereţii fără bătrâneţe". Doamna conferenţiar dr. Maria Georgescu a fost discipolul care a stat sub aripa unei mari cercetătoare a României, Dr. Ana Aslan.



Academicianul Ana Aslan a văzut dincolo de privirea plăpândă a Mariei Georgescu, un om puternic, cu viziune în care a reuşit să însămânţeze mitul "tinereţii fără bătrâneţe".

Doamna conferenţiar doctor Maria Georgescu a cunoscut-o pe Ana Aslan în anii 80, pe când aceasta avea deja 81 de ani. Anei Aslan i-a luat destul timp să se convingă că este o persoană de încredere, pentru că avusese multe decepţii din partea celor care o înconjurau.

Pentru că s-a dedicat 100% profesiei pe care o începuse alături de academicianul Ana Aslan, Maria Georgescu a ajuns să fie mâna dreaptă a acesteia. "În 1981 am plecat spre tărâmul celor 1001 de nopţi: Arabia Saudită. Regele Khaled, grav bolnav, aştepta leacul miraculos din partea doamnei doctor. Din nefericire, regele a murit la scurt timp după sosirea noastră", povesteşte Maria Georgescu.



"Au crezut în noi prinţi, regi, preşedinţi sau staruri de la Hollywood. Terapiile antiîmbătrânire ale prof. Aslan erau considerate un leac magic. Charlie Chaplin, Claudia Cardinale, Yasser Arafat, Marlene Dietrich, Tito, Salvador Dali - sunt doar câteva dintre personalităţile de talie mondială care şi-au pus în mâna profesorului Aslan întreaga viaţă", continuă Maria Georgescu.

În prezent, dr. Maria Georgescu este conferenţiar la Institutul Ana Aslan şi continuă să meargă pe drumul pe care Ana Aslan l-a trasat. "Suntem programaţi să trăim 120 de ani. Dacă oamenii ar avea grijă de ei şi şi-ar trata bolile cronice asociate vârstei, ar putea atinge această performanţă", conchide Maria Georgescu, citată de medipedia.ro

În perioada de glorie, Institutul Ana Aslan avea un profit anual de 18.000.000 de dolari.





×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close