Antena 3 CNN Campanii Ei sunt Romania Tânăra violonistă Mihaela Mitrofan, premiată la International Music Competition 2012

Tânăra violonistă Mihaela Mitrofan, premiată la International Music Competition 2012

Tânăra violonistă Mihaela Mitrofan, premiată la International Music Competition 2012
Sursa foto: Foto captura YouTube
26 Noi 2012   •   14:48

Violonista Mihaela Mitrofan, elevă în clasa a VI-a, a primit premiul "Vittoria Caffa Righetti" la International Music Competition, care s-a desfăşurat în această lună în Italia, informează Uniunea Muzicienilor Interpreţi din România (UNIMIR).

Mihaela Mitrofan este singurul concurent care a reuşit să primească din partea juriului punctajul maxim de 100 de puncte, clasându-se pe prima poziţie la categoria sa de vârstă. Aceasta a interpretat prima parte a "Concertului pentru vioară în Sol Minor" al lui Max Bruch.
   
Din juriu au făcut parte Marcello Abbado, pianist, dirijor şi compozitor, director al Conservatorului din Milano, Rodolfo Alessandrini, director al Academiei Caruso, Enrico Correggia, doctor docent în muzică de cameră la Conservatorul din Vicenza. Marcello Abbado este fratele renumitului dirijor Claudio Abbado.
   
Mihaela Mitrofan este, începând de la 1 octombrie, deţinătoarea bursei UNIMIR pentru tinerii talentaţi, evoluând în numeroase rânduri pe scenele din România, în cadrul Stagiunii UNIMIR.
   
Aceasta va fi prezentă sâmbătă, 1 decembrie, pe scena Teatrului Liric din Brăila, unde va interpreta "Concertul nr. 2 în Re Major, KV 211, de Wolfgang Amadeus Mozart, acompaniată de Orchestra Filarmonicii din Galaţi, în cadrul evenimentelor dedicate zilei de 1 decembrie.
   
"Uniunea Muzicienilor Interpreţi din România sprijină tinerii foarte talentaţi şi îi ajută, prin experienţa şi renumele ei, să debuteze pe marile scene din România. Mă bucur nespus că talentul Mihaelei a fost confirmat şi în afara graniţelor, garanţie a faptului că tinerii bursieri UNIMIR sunt adevărate valori ale muzicii interpretative", a declarat Miltiade Nenoiu, preşedintele UNIMIR.
  


×
Subiecte în articol: vioara
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close