Antena 3 CNN Campanii Romania in miscare În lipsa lor, întreaga industrie auto s-ar prăbuşi. Investiţiile Ford în ţara noastră, dezbătute la "România în mişcare"

În lipsa lor, întreaga industrie auto s-ar prăbuşi. Investiţiile Ford în ţara noastră, dezbătute la "România în mişcare"

În lipsa lor, întreaga industrie auto s-ar prăbuşi. Investiţiile Ford în ţara noastră, dezbătute la "România în mişcare"
11 Mar 2013   •   20:43

Investiţiile din industria auto, dezbătute în cadrul campaniei  Antena 3
"România în mişcare", reprezintă un subiect delicat, extrem de important şi care vine cu o concluzie simplă şi dură. În lipsa lor, putem stinge lumina şi pleca acasă pentru că nimic nu mai funcţionează în economie. Investiţiile sunt în economie ceea ce e oxigenul pentru un organism viu. Ei bine, într-o perioadă de criză economică, americanii de la Ford s-au întors în România şi au preluat uzina de la Craiova, investind până acum peste 800 de milioane de euro.

URMĂRIŢI ÎNREGISTRĂRILE REPORTAJELOR "ROMÂNIA ÎN MIŞCARE"

Anul 2012 a fost unul de referinţă pentru americanii de la Ford Motor Company. Pe poarta fabricii de la Craiova a ieşit primul autoturism produs şi asamblat integral în România, noul Ford B-Max. Producţia efectivă a modelului a început la jumătatea lui 2012 iar până în prezent au fost realizate peste 30.000 de maşini.

Practic, Ford a produs aproximativ 250 de unităţi pe zi, iar din acest an producţia a ajuns la peste 350. B-Max este singura maşină europeană care, pe lângă elementele de siguranţă de care dispune, vine cu o noutate absolută: sistemul SYNC realizat în parteneriat cu Microsoft. Acesta include caracteristica Emergency Assistance. Astfel, în cazul unui accident, dacă şoferul este imobilizat, sistemul poate apela serviciul de urgenţă al ţării în care se află. Maşina este reperată iar echipajele de prim ajutor sunt trimise la locul accidentului. În România, implementarea Emergency Assistance s-a făcut în urma unui parteneriat al companiei cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

"Oamenii doresc siguranţă, consum redus, taxe reduse"

Tot anul trecut, în fabrica Ford de la Craiova s-a început în forţă şi producţia motorului Eco Boost de 1.0 l. S-au realizat până acum aproape 27.000 de unităţi (26.991 de unitati). Acest nou tip de motor furnizează o performanţă demnă de a rivaliza cu un motor tradiţional de 1,6 l, dar şi o reducere semnificativă a consumului de combustibil şi a emisiilor de CO2. De altfel, modelul a primit distinctia "Motorul International al Anului 2012". Cererea de Ford B-Max şi de motoare Eco Boost de 1 l a fost mare, iar compania a recurs la noi angajări anul trecut. În 3 luni, în fabrica de la Craiova, au venit 600 de muncitori, numărul total al angajaţilor ajungând astfel la aproximativ 4000.

Probleme de mare tonaj. Despre transporturile de mărfuri, la "România în mişcare"

Regine ale frumuseţii în urmă cu 100 de ani, transformate în obiecte de colecţie. Despre maşinile "oldtimer", la "România în mişcare"

Modificări de milioane de euro. "România în mişcare" îţi prezintă lumea fascinantă a tuningului auto

Revoluţiile tehnologice şi maşini cu sisteme alternative de propulsie. Tot ce trebuie să ştii despre automobilele "verzi", la "România în mişcare"

Vezi părerile PRO şi CONTRA timbrului de mediu.

Citeşte şi "Timbrul de mediu: de la confuzie la efect de bumerang asupra pieţei auto"


Citeşte şi materialul despre siguranţa rutieră , subiect comentat la Antena 3 şi de Titi Aur, multiplu campion naţional de raliuri.

Vezi şi un spot publicitar despre importanţa centurii de sigurnaţă, realizat de Poliţia Rutieră din Anglia.


 

×
Subiecte în articol: Romania in miscare industria auto Ford
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close