×
Antena 3 S.A. utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată pe www.antena3.ro. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.antena3.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.Antena3.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

România în mişcare: Ce este fainoşagul din pate Ardealul şi cum rezistă o conservă doi ani de zile

de G.S.   •   28 Apr 2013   •   10:56
Astăzi vom vorbi despre siguranţă alimentară dar şi despre producători autohtoni care se straduiesc, şi chiar reuşesc, să câştige tot mai mult increderea clientilor, prin calitatea produselor pe care le produc. Lucru care nu e uşor mai ales în contextul internaţional al atacurilor, în mare parte gratuite, la care au fost supuse recent alimentele produse in România.
 
În urmă cu 17 ani, la Covasna se produceau primele conserve de pate, sub denumirea brandului Ardealul. 6 angajati reuşeau pe atunci să ţină pe picioare producţia de aproximativ 300 de kilograme pe zi de conserve de ficat de porc. Acum, 130 de angajaţi reuşesc să scoată pe banda de producţie 20 de tone de conserve. Pentru asta, totul este important, de la ingredientele folosite in compusul produsului finit, pana la etichetare.
 
În 2005, fabrica Ardealul a devenit parte a grupului norvegian Orkla Foods, şi automat, au crescut şi standardele.
 
O conservă are în medie, un termen de valabilitate de 2 ani. Cum se face insa ca un aliment sa reziste atat? Investitiile in aparatura de specialitate au aici un rol extrem de important.
 
Siguranta produselor oferite este insa cel mai important criteriu pentru consumatori. Fabrica din Covasna se bucura de implementarea celor mai inalte standarde de calitate.
 
Cand spui pate Ardealul, iti vine in minte Fainoşagul, termen care a consacrat acest produs prin spoturile publicitare. Ce inseamna defapt acest lucru?
 
"Fainosagul este mixul nostru de condimente completat de dibacia si priceperea ardeleneasca. Dibacia vine din pregatirea si competentele oamenilor care lucreaza la productie Ardealul", explică Liliana Fătu, specialist cercetare şi dezvoltare. 
 
Dupa un lung proces de fabricatie, conservele de pate ajung pe rafturile din magazine si apoi pe mesele romanilor sub diverse sortimente si gusturi. 
 
credite ipotecare VreauCredit.ro

Biletul Zilei
Ponturi Pariuri
Case de Pariuri
sati