Antena 3 CNN Campanii Romania in miscare România în mişcare: Recomandări pentru masa de Paşti

România în mişcare: Recomandări pentru masa de Paşti

România în mişcare: Recomandări pentru masa de Paşti
28 Apr 2013   •   13:18
Astăzi vom vorbi despre siguranţă alimentară dar şi despre producători autohtoni care se straduiesc, şi chiar reuşesc, să câştige tot mai mult increderea clientilor, prin calitatea produselor pe care le produc. 
 
Lucru care nu e uşor mai ales în contextul internaţional al atacurilor, în mare parte gratuite, la care au fost supuse recent alimentele produse in România.
 
Lector universitar doctor Lygia Alexandrescu, nutriţionist acreditat al Comitetului Internaţional Olimpica explicat, în cadrul ediţiei speciale "România în mişcare", ce ar trebuie să însemne alimentaţia pentru sărbătorile pascale. 
 
"Postul este minunat iar corpul ne va mulţumi. Multe nereguli au fost ordonate după iarnă, după ce am mâncat numai din borcan, din frigider, din congelator şi are socoteala lui în sensul că sângele se primeneşte, mai pierdem şi câteva kilograme inestetice dar şi pregătim corpul pentru primăvară, după ce toamna şi iarna ne-au stors sistemul imunitar". 
 
"Dacă nu am ţinut post, e bine să încercăm săptămâna aceasta, să renunţăm la tot ce înseamnă produs animal şi chiar e uşor, pentru că piaţa abundă de toate salatele, de la spanac, la salată verde, produse autohtone. Să încercăm să mâncăm produse care vin de la câţiva kilometri depărtare de noi, nu să vină de peste mări şi ţări. Fructele se găsesc pe piaţă, varza, ridichile, salate, ciorbe, dacă se poate de zarzavturi, cereale integrale, atenţie, nu cu lapte de soia, pentru că se poartă în această perioadă, ci cu fresh de portocale, cu pulpă", a explicat Lygia Alexandrescu. 
 
Cât despre masa din noaptea de Înviere, aici trebuie luate alte măsuri de precauţie, pentru a evita orice posibile probleme.
 
"În primul rând noaptea de Înviere. Ne întoarcem toţi de la biserică şi de obicei ne oprim la masă direct. Să nu fie în cantitate foarte mare aceea masă nocturnă, pentru că organismul poate prelua ca un afront această avalanşă de alimente acide, până la urmă. Acel ou de Paşte, aceea bucăţică de cozonac, o bucăţică foarte mică de carne, multă apă înainte şi, dacă se poate, "o tonă" de salată, pentru a neutraliza carnea".
 

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close