Antena 3 CNN Campanii Romania in miscare România în mişcare. TVA de 24% este o povară pentru producătorii români de carne de pasăre

România în mişcare. TVA de 24% este o povară pentru producătorii români de carne de pasăre

România în mişcare. TVA de 24% este o povară pentru producătorii români de carne de pasăre
28 Apr 2013   •   15:10
Astăzi vom vorbi despre siguranţă alimentară dar şi despre producători autohtoni care se straduiesc, şi chiar reuşesc, să câştige tot mai mult increderea clientilor, prin calitatea produselor pe care le produc. 
 
Lucru care nu e uşor mai ales în contextul internaţional al atacurilor, în mare parte gratuite, la care au fost supuse recent alimentele produse in România.

Profesorul Ilie Van, preşedintele Uniunii Crescătorilor de Păsări din România, a vorbit, în cadrul ediţiei speciale România în Mişcare, despre legătura dintre calitate şi preţ în cazul cărnii de pui
 
”La pui în special nu putem vorbi despre calităţi diferite, pentru că absolut toţi puii sunt Calitatea I. Aici putem vorbi însă în urma tranşării carcasei despre produse care au valori diferite. Adică pieptul de pui care are valori mai mare şi restul carcasei care are valoare mai mică”, a explicat Ilie Van. El a mai explicat că TVA de 24% este o povară pentru producători. ”Este clar că nu putem funcţiona mult timp cu o astfel de fiscalitate. Noi am cerut în nenumărate rânduri reducerea acestei taxe, pentru că riscăm să îi băgăm în faliment pe cei care astăzi îşi fac datoria faţă de buget, plătind taxe în mod corect. (...) Politica fiscală trebuie reglată obligatoriu, pentru că suntem supuşi unei concurenţe acerbe cu celelalte state ale Uniunii Europene ”, a declarat profesorul Ilie Van. 
 
Ilie Van a mai vorbit şi despre diferenţele de preţ a cărnii în UE faţă de România. ”Existe diferenţe majore, dar sub. Preţurile noastre practicate sunt sub Europa”, a spus directorul UCPR.
 

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close