Antena 3 CNN Politică 16 primării PDL au restituit deja Guvernului aproape 2,5 milioane primiţi de la Guvernul Ungureanu

16 primării PDL au restituit deja Guvernului aproape 2,5 milioane primiţi de la Guvernul Ungureanu

16 primării PDL au restituit deja Guvernului aproape 2,5 milioane primiţi de la Guvernul Ungureanu
Sursa foto: foto: a1.ro
11 Mai 2012   •   15:20

16 primării PDL din judeţul Cluj au restituit Guvernului, până joi, aproape 2,5 milioane de lei primiţi la începutul lunii aprilie din fondul de rezervă. Suma totală care va fi returnată Executivului ar trebui să fie de peste 10 milioane de lei, reprezentând jumătate din banii primiţi.
   
Potrivit  Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Cluj, în judeţ a fost alocată din fondul de rezervă al Guvernului, conform HG nr. 255/ 2012, suma de 20,4 milioane de lei pentru 45 de unităţi administrativ-teritoriale, primării şi Consiliul Judeţean.

Directorul DGFP Cluj, Mihai Costin, a declarat, vineri, că mai multe primării nu au apucat să solicite instituţiei repartizarea sumelor alocate, urmând să facă acest demers ulterior. El a spus că, în total, judeţul Cluj va restitui Guvernului peste 10 milioane de lei, jumătate din suma alocată iniţial, scrie Mediafax
   
Primarii sunt obligaţi să returneze Guvernului fondurile necheltuite din alocaţiile primite de la fostul Cabinet Ungureanu în termen de trei zile de la publicarea în Monitorul Oficial a hotărârii prin care actualul Executiv a decis, marţi, recuperarea acestor sume, a declarat ministrul Finanţelor.
   
Guvernul a decis, în şedinţa de marţi, prin hotărâre, să recupereze din conturile autorităţilor locale banii alocaţi de fostul Guvern, din Fondul de rezervă bugetară, şi încă necheltuiţi, a anunţat premierul Victor Ponta.
   
El a amintit că a criticat în numeroase rânduri modul în care Guvernul Ungureanu a cheltuit "ilegal şi ilegitim" 170 milioane euro din Fondul de rezervă, pentru a finanţa campania electorală a unor aleşi locali PDL.
  

×
Subiecte în articol: Cluj
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close