Antena 3 CNN Campanii Romania la vot Abuz de putere la Târgu Mureş, reclamat de UDMR. Au fost limitate spaţiile pentru campanie

Abuz de putere la Târgu Mureş, reclamat de UDMR. Au fost limitate spaţiile pentru campanie

Abuz de putere la Târgu Mureş, reclamat de UDMR. Au fost limitate spaţiile pentru campanie
Sursa foto: Foto: Mediafax
21 Mai 2012   •   11:09

UDMR Mureş a acuzat Primăria Târgu Mureş de abuz de putere, pe motiv că ar limita accesul candidaţilor în anumite locaţii aprobate, în perioada de desfăşurare a campaniei electorale, informează Agerpres.

„UDMR Mureş a sesizat Biroul electoral de circumscripţie nr. 1 al municipiului Târgu Mureş pe motiv că după ce Primăria oraşului a interzis desfăşurarea activităţilor electorale în mai multe locaţii de pe raza municipiului Târgu Mureş, iar în locaţiile aprobate limitează zilele în care se pot derula activităţi electorale, deşi ne aflăm în perioada legală de desfăşurare a campaniei electorale“, se arată în plângerea semnată de preşedintele executiv al UDMR Mureş, Szabó Árpád.

În document se subliniază că Primăria Târgu Mureş „practică abuzul de putere prin împiedicarea desfăşurării de acţiuni electorale unui competitor şi limitează dreptul de exprimare a opiniilor în mod liber şi fără nicio discriminare“, încălcându-se astfel inclusiv o hotărâre a Consiliului Local la care asigură organizarea unor evenimente de campanie electorală „fără nicio limitare a locaţiilor sau al zilei de desfăşurare.“

„UDMR Mureş cere Biroului electoral să atragă atenţia conducerii Primăriei Târgu Mureş să respecte legea şi să oblige autoritatea locală să aprobe desfăşurarea activităţilor electorale în toate locaţiile solicitate şi pe întreaga perioadă de desfăşurare a campaniei electorale, în termenul cel mai scurt posibil“, se arată în plângere.

De cealaltă parte, primarul în exerciţiu, Dorin Florea (foto), candidatul Alianţei pentru Mureş pentru un nou mandat, a arătat că accesul este restricţionat doar în zonele în care se fac lucrări, precum şi în unele locuri în care vor fi organizate manifestări de Zilele Târgumureşene.

„De Zilele oraşului şi unde se lucrează nu poţi pune coviltire, corturi. Uitaţi-vă că nimeni nu respectă regulile, au locuri de afişaj şi ei au acţiuni cu corturi. Avem o înţelegere cu Administraţia Domeniului Public, unde se fac lucrări în oraş, normal că e restricţionat“, a precizat primarul Dorin Florea.


×
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close