Afişul electoral al unui primar UDMR din Mureş, „decorat“ cu un pumnal chiar pe poarta casei edilului

de Antena3.ro    |    25 Mai 2012   •   19:09
Afişul electoral al unui primar UDMR din Mureş, „decorat“ cu un pumnal chiar pe poarta casei edilului Foto: almanar.com.lb

Staff-ul de campanie al UDMR Mureş a anunţat, vineri, într-un comunicat de presă, că pe poarta primarului din Acăţari, Osvath Csaba, a fost găsit împlântat un cuţit în afişul electoral al acestuia, gest considerat de autorii comunicatului ca fiind o ameninţare, informează Agerpres.

„Şoc pentru membrii familiei primarului din Acăţari, Osváth Csaba! În dimineaţa acestei zile (vineri -n.r.) ei au fost foarte neplăcut surprinşi să descopere că în cursul nopţii cineva a lipit poza acestuia pe poarta casei lor şi a fixat un cuţit în chipul lui. Soţia, panicată, a anunţat imediat poliţia. Menţionăm că Osváth Csaba este plecat din localitate. UDMR Mureş consideră cele întâmplate o ameninţare foarte dură la adresa primarului, această ameninţare fiind foarte probabil în strînsă legătură cu incidentul de duminică (când acesta a fost acuzat că l-ar fi agresat pe candidatul PCM, Bartha Jozsef -n.r.)“, se arată în comunicatul UDMR.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mureş, Livia Popa, a declarat că în cauză a fost deschisă o anchetă, pentru distrugerea materialelor electorale.

„E vorba de un afiş electoral format A3 cu poza primarului. A fost deschisă o anchetă, deocamdată pentru distrugerea, deteriorarea unui material electoral, care se pedepseşte cu amendă de la 600 la 1.000 de lei. Poliţia face verificări în acest caz, catalogat ca incident electoral clar“, a spus Livia Popa.

Aceasta a arătat că există deja un cerc de suspecţi, însă nu a dat detalii.


x close