Antena 3 CNN Campanii Romania la vot ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Care sunt regulile după care se vor desfăşura alegerile. UNDE puteţi merge la vot?

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Care sunt regulile după care se vor desfăşura alegerile. UNDE puteţi merge la vot?

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Care sunt regulile după care se vor desfăşura alegerile. UNDE puteţi merge la vot?
de O.P.    |    25 Mai 2014   •   06:18
ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014: Spre deosebire de alegerile pentru parlamentul României, în cazul alegerilor europarlamentare puteţi vota la orice secţie de vot de pe teritoriul ţării, dacă nu vă aflaţi în localitatea de domiciliu.

Dacă vă aflaţi în ţară, în localitatea de domiciliu, puteţi vota numai la secţia de votare la care sunteţi arondat şi unde veţi fi înscris în copia listei electorale permanente. Dacă în schimb, vă aflaţi în altă localitate decât cea de domiciliu, puteţi vota la orice secţie şi veţi fi inclus pe lista electorală suplimentară. Aceeaşi regulă se aplică şi pentru cetăţenii români care sunt în străinătate.

În cazul în care vă prezentaţi la vot şi constataţi că nu vă aflaţi pe lista electorală permanentă, trebuie să faceţi dovada că domiciliaţi în raza teritorială a secţiei de votare respective.

Pentru a putea vota, trebuie să aveţi unul dintre următoarele acte de identitate : cartea de identitate, cartea de identitate electronică, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, paşaportul diplomatic, paşaportul diplomatic electronic, paşaportul de serviciu, paşaportul de serviciu electronic, carnetul de serviciu militar.

Dacă doriţi să vă exprimaţi votul pentru unul dintre candidaţii la alegerile parţiale pentru un post de senator sau deputat, nu puteţi face acest lucru decât dacă strada pe care domiciliaţi face parte din colegiul în care se organizează alegeri. În acest caz, nu puteţi vota decît la secţia unde sunteţi arondat, pe listele permanente.

Secţiile de votare se deschid la ora 7 şi se vor închide la ora 21.
Dacă nu ştiţi la ce secţie de votare sunteţi arondat, puteţi să verificaţi online , pe portalul Autorităţii Electorale Permanente (www.roaep.ro), cel al Biroului Electoral Central (www.bec2014.ro), cel al Ministerului Afacerilor Externe (www.mae.ro), pe site-ul instituţiilor prefectului şi al primăriilor, cele ale misiunilor diplomatice şi oficiile consulare ale României.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close