ALEGERI PARLAMENTARE. Harta interactivă a secţiilor de votare din străinătate. Cum decurge votul peste hotare

de D.D.    |    09 Dec 2012   •   08:28
ALEGERI PARLAMENTARE. Harta interactivă a secţiilor de votare din străinătate. Cum decurge votul peste hotare Foto: mae.ro

Votul în secţiile de votare din străinătate decurge în condiţii normale. Deocamdată, nu s-au înregistrat situaţii deosebite, informează MAE într-un comunicat prezentat de Agerpres. La deschiderea urnelor în România, cetăţenii români votau deja în secţiile din străinătate.

VEZI CANDIDAŢII DIN COLEGIILE DIN STRĂINĂTATE

MAE a realizat şi o HARTĂ ELECTRONICĂ INTERACTIVĂ cu locaţiile celor 306 de secţii de votare.

Procesul de vot la secţia de la Auckland, în Noua Zeelandă, s-a încheiat duminică la ora 10,00, ora României (ora 21,00, ora locală), a anunţat Ministerul Afacerilor Externe. Votul a început în secţia nr. 170 din Auckland, Noua Zeelandă, sâmbătă, la ora 20,00 - ora României.

Următoarele trei secţii de votare care se închid la ora 12,00, ora României, sunt cele din Australia - Canberra, Sydney şi Melbourne, urmând ca la ora 14,00, ora României, să se închidă secţia de vot de la Tokyo (Japonia) şi secţiile de votare de la Seul (Republica Coreea) şi Phenian (Republica Populară Democrată Coreeană).

Ministerul Afacerilor Externe va transmite informări periodice referitoare la desfăşurarea alegerilor pentru Camera Deputaţilor şi Senat de la cele 306 de secţii de votare organizate de MAE în 95 de ţări.

În ansamblu, votul în străinătate se desfăşoară pe durata a 35 de ore. Raportat la fusul orar din România, procesul electoral din străinătate se încheie luni dimineaţă la 7.00, pe Coasta de Vest a Statelor Unite, unde sunt secţiile de vot din Los Angeles, Seattle, San Francisco, Las Vegas şi Portland.
   
Rezultate alegeri parlamentare 2012, la Antena 3

Rezultatele preliminare exit-poll la alegerile parlamentare le vei afla pe Antena3.ro. În ziua alegerilor, site-ul Antena3.ro va publica rezultatele preliminare oferite de CCSB şi le va posta pe HARTA ELECTORALĂ.

Seara, Mihai Gâdea şi Răzvan Dumitrescu îţi vor spune cine a câştigat alegerile parlamentare din 2012. Momentul adevărului va fi la ora 21.00, când Antena 3 îţi va oferi rezultatele exit-poll-ului CCSB, iar oamenii vor afla cine a câştigat alegerile parlamentare.

Totul despre alegerile parlamentare 2012

La alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012 nu există liste speciale, alegătorii pot vota doar în colegiul în care îşi au domiciliul şi numai cu cartea de identitate. Vezi regulile de desfăşurare la alegerile parlamentare din 2012.

Citeşte şi: Ministerul de Interne vine în ajutorul persoanelor care au actele de identitate expirate.

Vezi lista colegiilor uninominale şi ce străzi/localităţi revin fiecăruia.

Vezi harta interactivă a secţiilor de votare din străinătate.

Toate informaţiile despre ziua alegerilor parlamentare 2012 le puteţi găsi şi pe www.antena3.ro, pe contul de Twitter, @antena3, şi pe pagina de Facebook www.facebook.com/RomaniaLaVot.

Parteneri
x close