Antena 3 CNN Campanii Romania la vot ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Au început alegerile în DIASPORA. Anunţul făcut de MAE

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Au început alegerile în DIASPORA. Anunţul făcut de MAE

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Au început alegerile în DIASPORA. Anunţul făcut de MAE
de O.P.    |    16 Noi 2014   •   06:25
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. A rămas mai puţin de o oră până la deschiderea urnelor în ţara noastră, însă, în diaspora, românii au putut vota încă de aseară. Prima  secţie de votare care s-a deschis este cea organizată în Noua Zeelandă, la Auckland. Românii de acolo au putut vota începând cu ora 20.00, ora României, având în vedere diferenţa de fus orar. 

Trimiteţi imagini pe [email protected] dacă întâmpinaţi probleme la vot.

Două ore mai târziu a început votarea şi în Canberra, Sydney, Brisbane şi Melbourne.

Primele urne deschise în cel de-al doilea tur de scrutin au fost cele din Noua Zeelandă. Singura secţie de vot din această ţară, cea din Auckland, s-a deschis aseară la ora 20.00, ora României.

Două ore mai târziu, s-au deschis şi cele 5 secţii de vot din Australia, cu două mai mult decât la alegerile din 2009.

Şi-au putut exprima intenţia de vot şi românii din Japonia, Coreea de Sud, China şi din ţările din Indochina.  Tot în această noapte s-au deschis şi secţiile de vot din fostele republici sovietice din Asia, Afganistan sau India.

Ultimii care vor putea vota vor fi românii de pe continentul nord-american. Mai exact, în Canada, la Vancouver, şi în SUA, în San Francisco, Los Angeles şi Las Vegas. În toate aceste secţii, românii vor putea vota până luni-dimineaţă, ora 7, ora României.

Anul acesta, în diaspora, au fost înfiinţate 294 de secţii de vot, în 95 de state. După experienţa scrutinului prezidenţial din 2009, MAE a modificat semnificativ numărul secţiilor de votare în mai multe ţări.

Spre exemplu, în Republica Moldova, anul acesta există 21 de secţii de vot, cu 8 mai mult decât în 2009. Iar, în Marea Britanie, sunt 11 secţii, cu 3 mai mult decât la votul precedent. Cele mai multe secţii de vot sunt în Italia, urmată de Spania, cu 38 şi SUA, cu 22.

Ministerul român al Afacerilor Externe a trimis, în străinătate, opt sute de mii de buletine de vot, cu două sute de mii mai mult decât în primul tur.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close