Antena 3 CNN Campanii Romania la vot ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Românii din străinatate au început deja să voteze

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Românii din străinatate au început deja să voteze

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Românii din străinatate au început deja să voteze
de O.P.    |    02 Noi 2014   •   06:45

Au mai rămas câteva minute până când se deschid toate secţiile de votare din România. În schimb, în alte ţări unde sunt cetăţeni români se votează deja. Spre exemplu, la secţia de votare organizată în Noua Zeelandă, la Auckland, care s-a deschis la ora 20.00, ora României, având în vedere diferenţa de fus orar.

Iar de la ora 22.00, ora României se votează şi în Canberra, Sydney, Brisbane şi Melbourne.

Primii români care au votat în acest tur de scrutin sunt cei din Noua Zeelandă. Singura secţie de vot din această ţară, cea din Auckland, s-a deschis aseară la ora 20.00, ora României.

Următorii care au putut vota au fost conaţionalii din Australia, unde au fost înfiinţate cinci secţii de vot, cu două mai multe decât la precedentul vot, din cauza numărului mai mare de români cu drept de vot.

Şi-au putut exprima intenţia de vot şi românii din Japonia, Coreea de Sud, China, Thailanda, Malaezia, Indonezia, Sri Lanka, India,  Kazahstan, Uzbekistan, Turkmenistan şi Afganistan. Toate secţiile de vot din aceste ţări s-au deschis în decursul acestei nopţi.

Anul acesta, în diaspora, au fost înfiinţate 294 de secţii de votare, în 95 de state. După experienţa votului prezidenţial din 2009, MAE a modificat semnificativ numărul secţiilor de votare în mai multe ţări.

De exemplu, în Republica Moldova, anul acesta există 21 de secţii de vot, cu opt mai multe decât în 2009. Iar, în Marea Britanie, sunt 11 secţii, cu trei mai multe decât la votul precedent. În Italia, însă, a scăzut numărul de la 55 la 51, iar, în SUA, de la 28 la 22. Cu toate acestea, cele mai multe secţii de vot sunt, anul acesta, în Italia, urmată de Spania, cu 38 şi SUA, cu 22.

Ministerul român al Afacerilor Externe a trimis şi anul acesta şase sute de mii de buletine de vot, ca în 2009. Oficial, în afara ţării noastre, trăiesc trei milioane de români.

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close