Antena 3 CNN Campanii Romania la vot Antonescu: Cred că domnul Băsescu se pregăteşte pentru o victorie clară a USL

Antonescu: Cred că domnul Băsescu se pregăteşte pentru o victorie clară a USL

Antonescu: Cred că domnul Băsescu se pregăteşte pentru o victorie clară a USL
Sursa foto: Foto: Mediafax
08 Dec 2012   •   09:14

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat că preşedintele Băsescu se pregăteşte să negocieze componenţa viitorului guvern cu Victor Ponta, în ceea ce-i priveşte pe miniştri, dar a respins categoric această posibilitate pentru că ar fi "absolut deplasat" ca premierul să negocieze cu Traian Băsescu.
   
Liderul PNL a susţinut într-o emisiune televizată că, din punctul său de vedere, singura explicaţie logică pentru care preşedintele Traian Băsescu insistă asupra subiectului desemnării viitorului premier, inclusiv vineri prin conturarea portretului "celui care nu poate fi numit premier", este aceea că doreşte să negocieze Cabinetul USL cu Victor Ponta.
   
"Cred că domnul Băsescu se pregăteşte pentru o victorie clară a USL, în sensul unei majorităţi absolute (...) încercând să facă toate presiunile prin care să deschidă un spaţiu de negociere intimă, să spunem aşa, cu premierul, care este şi va fi Victor Ponta", a susţinut Antonescu.
   
Întrebat ce ar dori să negocieze Băsescu cu Ponta, Antonescu a răspuns: "Să negocieze prezenţa cuiva sau absenţa cuiva la un minister important".
   
Antonescu a susţinut că şeful statului doreşte să promoveze "ideea că este în continuare jucător şi speranţa mai ales că ar putea printr-o astfel de negociere să inducă ideea că victoria USL nu e totală, o parte din această victorie continuă să fie administrată chiar de domnia sa".
   
În ceea ce priveşte materializarea unei posibile negocieri pe portofoliile viitorului Guvern cu Traian Băsescu, preşedintele PNL a respins categoric această variantă.
   
"Nu numai că nu negociez eu, dar aş considera absolut deplasat ca premierul să negocieze ceva cu preşedintele. De ce? Că nu au ce negocia, de ce să negocieze? (...) Nu. Cum să negociezi miniştri cu el? Negociez cu parlamentarii mei, dacă vreţi, în sensul că discut. Guvernul se naşte, trăieşte şi moare în Parlament. Preşedintele e notar la afacerea asta, nu are niciun cuvânt de spus. Dacă oamenii dau un mandat poimâine la vot, îl dau unor partide, unei alianţe, USL, ca să facă Guvernul, deci noi facem Guvernul. Nu-l negociem nici cu domnul Băsescu, dar nici cu alte persoane din afara ţării", a spus Antonescu.
   
Preşedintele Băsescu a prezentat vineri profilul de premier pe care ar vrea să îl desemneze, menţionând că pentru acesta valorile europene trebuie să fie un mod de viaţă, să nu aibă umbre sau lucruri ascunse în CV, "să rupă puţin filmul" şi că ar fi bine să fi avut experienţă în administraţia centrală.

Rezultate alegeri parlamentare 2012, la Antena 3
Rezultatele preliminare exit-poll la alegerile parlamentare le vei afla pe Antena3.ro.
În ziua alegerilor, site-ul Antena3.ro va publica rezultatele preliminare oferite de CCSB şi le va posta pe HARTA ELECTORALĂ.

Seara, Mihai Gâdea şi Răzvan Dumitrescu îţi vor spune cine a câştigat alegerile parlamentare din 2012. Momentul adevărului va fi la ora 21.00, când Antena 3 îţi va oferi rezultatele exit-poll-ului CCSB, iar oamenii vor afla cine a câştigat alegerile parlamentare.

Totul despre alegerile parlamentare 2012
La alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012 nu există liste speciale, alegătorii pot vota doar în colegiul în care îşi au domiciliul şi numai cu cartea de identitate. Vezi regulile de desfăşurare la alegerile parlamentare din 2012.

Citeşte şi: Ministerul de Interne vine în ajutorul persoanelor care au actele de identitate expirate.

Vezi lista colegiilor uninominale şi ce străzi/localităţi revin fiecăruia.

Vezi harta interactivă a secţiilor de votare din străinătate.

Toate informaţiile despre ziua alegerilor parlamentare 2012 le puteţi găsi şi pe www.antena3.ro, pe contul de Twitter, @antena3, şi pe pagina de Facebook www.facebook.com/RomaniaLaVot.

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close