ARD vrea ca Parchetul General să preia buletinele de vot şi listele de alegători, imediat după încheierea votului

de G.S.    |    08 Dec 2012   •   13:35
ARD vrea ca Parchetul General să preia buletinele de vot şi listele de alegători, imediat după încheierea votului Foto: Mediafax

ARD solicită Parchetului General ca, imediat după încheierea votului, să preia, de la Birourile Electorale, listele de alegători şi procesele verbale de constatare a rezultatului, menţionând că face solicitarea "având în vedere fraudele comise de USL în toate alegerile desfăşurate în ultimii ani".
   
"Alianţa România Dreaptă solicită Parchetului General ca, imediat după încheierea procesului de vot, să preia, de la Birourile Electorale, listele de alegători şi procesele verbale de constatare a rezultatului votului. Alianţa România Dreaptă face această solicitare pentru ca Parchetul General să poată verifica corectitudinea raportului dintre persoanele înscrise pe listele electorale şi procesele verbale încheiate în fiecare secţie de votare, pentru a identifica, în mod legal, cazurile de fraudă electorală", se arată într-un comunicat ARD remis, sâmbătă, agenţiei Mediafax.
   
ARD afirmă că solicitarea este justificată având în vedere fraudele comise de reprezentanţii USL  în toate "alegerile electorale" desfăşurate în ultimii ani.
   
"ARD consideră ca fiind neruşinată declaraţia şefului de campanie al USL, Liviu Dragnea, care, pe principiul ?hoţul strigă prindeţi hoţul? acuză ARD de tentativă de fraudă în condiţiile în care cei peste 18.000 de preşedinţi ai secţiilor de votare sunt desemnaţi de USL", se arată în comunicat.
   
Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, la Craiova, la un miting electoral al USL, că are informaţii potrivit cărora membri ai PDL au tipărit buletine de vot pe care le vor introduce în urne ca să îi poată acuza pe cei de la USL de fraudarea alegerilor.
   
"De aseară au început să apară informaţii că PDL-iştii au tipărit câteva sute de mii de buletine de vot. Vor să le introducă în urne pentru a striga ?fraudă, fraudă?. Cer tuturor reprezentanţilor PSD în secţia de vot să fie atenţi la fiecare alegător câte buletine de vot introduce în urnă", a declarat, vineri, Liviu Dragnea.
   
Secratarul general al PSD le-a cerut celor de la PDL să se oprească pentru că nu vor avea şanse de reuşită.

Alegeri 2020
x close