Antena 3 CNN Campanii Romania la vot BEC: Au fost semnalate câteva probleme de organizare în diaspora. Programul secţiilor nu se modifică

BEC: Au fost semnalate câteva probleme de organizare în diaspora. Programul secţiilor nu se modifică

de G.S.    |    16 Noi 2014   •   15:33
Biroul Electoral Central a publicat, la ora 14:30, cifrele valabile până la ora 13:00 pentru turul II din votul pentru alegerile prezidenţiale, din România dar şi din diaspora. 
 
Astfel, dacă în România au votat puţin peste 5 milioane de persoane, în diaspora s-au prezentat 114.607 alegători la vot. Pentru comparaţie, în turul I al alegerilor prezidenţiale din 2014, până la ora 13:00, s-au exprimat prin vot 40.206 de români. 
 
Întrebat dacă au existat incidente în secţiile de votare din diaspora, oficialul BEC a explicat că au fost semnalate câteva probleme de organizare, cu precădere în Italia şi Germania. 
 
De asemenea, Muhuleţ a explicat că programul secţiilor de vot a fost stabilit conform legii, între orele 07:00 şi 21:00. 
 
Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat duminică la Paris că procesul de votare în acest oraş funcţionează "ireproşabil" cu măsurile luate de MAE în scopul fluidizării fluxului de alegători.
 

×
Parteneri
Schimbări majore la facturile de curent! Noi informații utile pentru clienți
x close