Antena 3 CNN Campanii Romania la vot BEC: Prelungirea votării în diaspora nu era posibilă

BEC: Prelungirea votării în diaspora nu era posibilă

BEC: Prelungirea votării în diaspora nu era posibilă
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    03 Noi 2014   •   08:12

Prelungirea programului secţiilor de votare din străinătate nu a fost posibilă, pentru că nu este permisă de lege, susţin reprezentanţii BEC. 

 
Aceştia i-au convocat pentru astăzi pe oficialii Ministerul de Externe la o întâlnire pentru organizarea celui de-al doilea tur de scrutin. 
 
"BEC nu poate modifica dispoziţiile imperative ale legii care prevăd închiderea secţiilor de votare la ora 21. Aşadar, luând în considerare cele de mai sus precum şi necesitatea remedierii disfuncţionalităţilor sesizate în perspectiva unui al doilea tur de scrutin, BEC a adresat în această seară (duminică - n.r.) MAE invitaţia de a participa la o întâlnire cu membrii BEC la sediul acestuia în data de 4 noiembrie 2014 ora 12, întâlnire la care vor fi invitaţi şi reprezentanţii BEC pentru secţiile de votare din străinătate numărul 48. 
 
Scopul întâlnirii priveşte identificare unor soluţii viabile pentru buna desfăşurare în secţiile de votare din străinătate a celui de-al doilea tur de scurtin. Data votării este stabilită prin dispoziţiile articolelor din lege, în conformitate cu care votarea începe la ora 7 şi se încheie la ora 21. La ora 21 preşedintele biroului electoral al secţiei de votare declară votarea încheiată şi dispune închiderea sălii unde se votează. Alegătorii care la ora 21 se află în sala în care se votează pot să-şi exercite dreptul de vot", a spus purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Central (BEC), Marian Muhuleţ.

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close