Antena 3 CNN Campanii Romania la vot Bilanţul campaniei electorale: 557 de sesizări şi amenzi de peste 100.000 de lei

Bilanţul campaniei electorale: 557 de sesizări şi amenzi de peste 100.000 de lei

Bilanţul campaniei electorale: 557 de sesizări şi amenzi de peste 100.000 de lei
Sursa foto: Foto: Mediafax
02 Dec 2012   •   12:08

În primele trei săptămâni de campanie electorală au fost aplicate amenzi în valoare de peste 100.000 de lei şi se fac verificări cu privire la 31 de sesizări privind infracţiunea de mită electorală, a informat duminică purtătorul de cuvânt al Ministerului Administraţiei şi Internelor Monica Dajbog.  
    
'În cele trei săptămâni de campanie electorală au fost constatate 224 de contravenţii, au fost aplicate amenzi în valoare de peste 100.000 de lei şi se efectuează verificări cu privire la 215 sesizări privind posibile infracţiuni, dintre care 31 se referă la mită electorală. Dintre sesizările privind mita electorală majoritatea se referă la organizarea unor mese festive gratuite, oferirea de alimente sau băuturi alcoolice, sau oferirea unor servicii gratuite, medicale sau juridice', a declarat purtătorul de cuvânt al MAI.
    
Monica Dajbog a precizat că de la începutul campaniei electorale până în prezent au fost înregistrate în total 557 de sesizări privind posibile încălcări ale legislaţiei electorale fără a fi semnalate evenimente deosebite, iar majoritatea sesizărilor se referă la afişajul electoral.
    
Din totalul sesizărilor, 302 au fost înregistrate în mediul rural, iar 255 în mediul urban, cele mai multe fiind înregistrate în judeţele Prahova, Dâmboviţa şi Gorj iar cele mai puţine în Bihor, Bistriţa-Năsăud şi Tulcea.
    
'Numărul de evenimente din campania electorală pentru alegerile parlamentare reprezintă mai puţin de o treime din totalul evenimentelor sesizate în acelaşi interval în campania de la alegerile locale din acest an, când au fost semnalate 1.741 de evenimente. Numărul mai redus de sesizări de acum se datorează existenţei unui cadru legal mai clar referitor la mita electorală, activităţilor preventive desfăşurate de MAI în cadrul campaniei 'Votează legal' şi activităţilor zilnice pe linie de ordine publică', a mai adăugat purtătorul de cuvânt al MAI.

×
Subiecte în articol: bilant campanie electorala alegeri
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close