Antena 3 CNN Campanii Romania la vot Candidatul USL la Primăria Suceava are în plan construirea unui parc industrial şi crearea a 2000 de locuri de muncă

Candidatul USL la Primăria Suceava are în plan construirea unui parc industrial şi crearea a 2000 de locuri de muncă

Candidatul USL la Primăria Suceava are în plan construirea unui parc industrial şi crearea a 2000 de locuri de muncă
Sursa foto: Foto: suceava.pnl.ro
25 Mai 2012   •   19:14

Candidatul USL pentru funcţia de primar al Sucevei, liberalul Ştefan Alexandru Băişanu, a vizitat, vineri, mai multe întreprinderi de pe raza municipiului, precum şi unul dintre cele mai mari depozite de tip en-gros din judeţ.

Potrivit Agerpres, Băişanu a promis că, dacă va ajunge primar, va contribui la reducerea şomajului prin crearea a peste două mii de locuri de muncă, la dezvoltarea mediului de afaceri şi, implicit, la asigurarea unor contracte de muncă pe termen lung şi a unor salarii corecte.

Totodată, candidatul USL le-a prezentat atât angajatorilor, cât şi angajaţilor întreprinderilor vizitate viziunea sa despre viitorul Parc Industrial Bucovina, un proiect pe care doreşte să-l implementeze dacă va câştiga fotoliul de primar.

„Suceava merită o şansă. Mediul economic din Suceava merită o şansă. Suntem unul din oraşele care, nu demult, avea foarte multe fabrici producătoare de diverse bunuri, un oraş în care lumea avea de muncă şi în care industria prospera. Astăzi, suntem unul din oraşele cu cel mai mare număr de metrii pătraţi de spaţiu comercial pe cap de locuitor. Ori, pentru ca sucevenii să poată să cumpere, ei trebuie să-şi şi câştige de undeva venituri, iar atât timp cât industria producătoare este neglijată, aşa cum a fost în ultimii opt ani, atunci acest lucru va deveni din ce în ce mai greu. Din cauza lipsei ofertei pe piaţa muncii din Suceava mulţi suceveni au ales calea Occidentului pentru a-şi câştiga pâinea, ori acest lucru trebuie să înceteze. Trebuie să ne aducem tinerii înapoi acasă să muncească civilizat şi pe salarii corecte aici, acasă, alături de familiile lor. Ultimele statistici m-au bulversat din acest punct de vedere. Dacă acum opt ani în oraşul Suceava eram peste 120.000 de locuitori, acum suntem în jur de 85.000. E clar că acest lucru este un semnal de alarmă, pe care, din păcate, actuala conducere a primăriei Suceava l-a neglijat cu bună ştiinţă“, a spus Băişanu.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close