Antena 3 CNN Campanii Romania la vot Care au fost proiectele primului primar care a condus Bucureştiul. Mandatul care a intrat în istorie

Care au fost proiectele primului primar care a condus Bucureştiul. Mandatul care a intrat în istorie

Care au fost proiectele primului primar care a condus Bucureştiul. Mandatul care a intrat în istorie
Sursa foto: Foto: Wikipedia
de O.P.    |    10 Iun 2012   •   07:47
Barbu Vlădoianu a fost un general și om politic român. A fost primul primar al Bucureștiului (decembrie 1872 - mai 1873) și a ocupat funcția de ministru al Apărării Naționale între 21 februarie 1859 și 3 mai 1859.

În timpul primului său mandat ca edil al Capitalei, morile de apă de pe râul Dâmbovița au fost desființate și a fost proiectat un sistem de canalizare a râului pentru a împiedica inundațiile constante până la acea dată.

Barbu Vlădoianu a organizat primul corp de pietrari, în vederea pietruirii străzilor Bucureștiului. În 1865 a fost înființat, de către primar, Oficiul de stare civilă și a fost semnat contractul de cesiune pentru construirea primei linii de cale ferată de pe teritoriul României: București - Giurgiu.

În cel de-al doilea mandat, Vlădoianu a dispus începerea lucrărilor de pavare cu gresie și granit a Podului Mogoșoaia (actuala Calea Victoriei, din 1878). Lucrările au fost finalizate în 1872.

Prima linie de tramvai tras de cai ("tramcar") a fost inaugurată în decembrie 1872 și făcea legătura între Gara Târgoviștei (actuala Gară de Nord) și bariera Moșilor.





×
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close