Antena 3 CNN Campanii Romania la vot Ce decizii a luat MAE privind votul din diaspora

Ce decizii a luat MAE privind votul din diaspora

Ce decizii a luat MAE privind votul din diaspora
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    14 Noi 2014   •   16:57

Numărul cabinelor din străinătate a fost extins la maxim, adică vor fi șapte cabine la o secție, însă numai acolo unde a fost posibil, a anunțat, vineri, ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu.

De asemenea, tot în locurile unde a fost posibil, Ministerul de Externe a pus la dispoziție și mai multe persoane, adică cel mult șapte, a mai spus Meleșcanu.
 
”La toate secțiile de vot din străinătate a fost extins maxim, unde a posibil, astfel că sunt până la șapte cabine de vot. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a pus la dispoziție și oameni mai mulți, maxim șapte persoane”, a declarat, vineri, ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu.
 
În ceea ce privește sediile ICR, Meleșcanu a spus că și acesta au fost organizate în așa fel încât să răspundă cerințelor unui vot fluent.

În plus, ”personalul MAE și diplomații sunt coordonați de și pentru a răspunde direct de Biroul Electoral pentru străinătate”, a mai spus oficialul MAE, care a adăugat că instituția pe care o conduce este pregătită pentru cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, care va avea loc pe  16 noiembrie.
 
”Suntem pregătiți pentru ziua de duminică, atunci când se va desfășura cel de-al doilea tur de scrutin pentru alegerile prezidențiale. 
 
Nu MAE organizează alegerile, BEC împreună cu Biroul Electoral pentru străinătate sunt responasabile pentru organizarea alegerilor. MAE are atribuții logistice, administrative și de a coordona sprijin pentru străinătate”, a declarat Teodor Meleșcanu.

Ministrul de Externe a mai spus  că nu va fi în țară duminică, astfel că, dacă timpul îi va permite, va vota la Paris.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close