Antena 3 CNN Campanii Romania la vot Ce faci când alegătorii sunt analfabeţi? Un candidat din Suceava a intrat cu oamenii în cabina de vot

Ce faci când alegătorii sunt analfabeţi? Un candidat din Suceava a intrat cu oamenii în cabina de vot

Ce faci când alegătorii sunt analfabeţi? Un candidat din Suceava a intrat cu oamenii în cabina de vot
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    10 Iun 2012   •   20:08

Un candidat la Primăria Gulia din judeţul Suceava intră cu alegătorii în cabina de vot, pe motiv că aceştia sunt analfabeţi. Aceasta este una dintre sesizările adresate Asociaţiei Pro Democraţia (APD).

De asemenea, un număr semnificativ de cetăţeni au reclamat primirea unor SMS-uri electorale pe parcursul zilei, cu mesaje personalizate care îi îndemnau să voteze cu un anumit partid sau candidat, o parte dintre acestea fiind campanii denigratoare ale partidelor politice, mai spun reprezentanţii organizaţiei neguvernamentale.

"Acest fapt contravine prevederilor legale care reglementează finalul campaniei electorale pentru data de 9 iunie, ora 7 dimineaţa. Trimiterea unor mesaje personalizate reprezintă un fapt îngrijorător, având în vedere încălcarea reglementărilor privind protecţia datelor cu caracter personal", se precizează într-un comunicat remis de APD, informează Mediafax.

Cei de la APD mai spun că urnele mobile ridică, în continuare, numeroase probleme, acestea nefiind puse la dispoziţia votanţilor, deşi au fost făcute cereri. În acelaşi timp, transportarea cetăţenilor la urne continuă în mai multe judeţe din ţară, adaugă reprezentanţii organizaţiei.

APD are acreditaţi peste 2.000 de observatori la secţiile de votare din toată ţara, la care se adaugă echipele mobile care intervin în situaţiile nesoluţionate în urma sesizărilor depuse.



×
Subiecte în articol: alegeri Suceava alegeri locale candidat
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close