Antena 3 CNN Campanii Romania la vot Ce se va întâmpla după anunţarea rezultatelor finale. Singura necunoscută a alegerilor, în mâna lui Traian Băsescu

Ce se va întâmpla după anunţarea rezultatelor finale. Singura necunoscută a alegerilor, în mâna lui Traian Băsescu

Ce se va întâmpla după anunţarea rezultatelor finale. Singura necunoscută a alegerilor, în mâna lui Traian Băsescu
de O.P.    |    11 Dec 2012   •   11:51

După o victorie decisivă a celor de la USL în faţa contracandidaţilor lor de la ARD, PPDD şi UDMR, apele nu sunt deloc liniştite. Dacă alianţa ARD s-a rupt imediat după rezultatul dezastruos al alegerilor, în USL anunţul unei posibile alianţe politice cu UDMR a neliniştit oamenii politici.

ACCESEAZĂ HARTA  INTERACTIVA ŞI VEZI REZULTATELE ALEGERILOR PARLAMENTARE

Însă, singura necunoscută a acestor alegeri este numirea premierului de către preşedintele Traian Băsescu. Dacă cei de la USL spun că singurul nume pe care doresc să îl audă din gura preşedintelui este Victor Ponta, Băsescu a dat de înţeles în repetate rânduri că decizia îi aparţine în totalitate.

Astfel, plecat din ţară pentru a participa la înmânarea Premiului Nobel pentru Pace, Traian Băsescu a ieşit - cel puţin fizic - din scena alegerilor parlamentare, însă în curând trebuie să dea răspunsul său privind numirea premierului.



Pentru a respecta Constituţia, preşedintele trebuie să cheme partidele politice la consultări, iar ulterior, acesta va anunţa public numele premierului. De la acel moment, premierul numit are la dispoziţie 10 zile pentru a-şi forma o echipă cu care să conducă ţara, iar apoi aceasta va fi învestită în Parlament, dacă va avea susţinerea necesară.

Dacă lucrurile vor merge conform planurilor, până de sărbători am putea avea un nou Executiv, la Palatul Victoria.




×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close