Antena 3 CNN Campanii Romania la vot Cheltuielile de transport ale elevilor care învaţă în şcoli din afara localităţii de domiciliu ar putea să fie decontate

Cheltuielile de transport ale elevilor care învaţă în şcoli din afara localităţii de domiciliu ar putea să fie decontate

Cheltuielile de transport ale elevilor care învaţă în şcoli din afara localităţii de domiciliu ar putea să fie decontate
Sursa foto: Foto: thebackpack.edublogs.org
19 Sep 2013   •   10:56
Comisia de Învăţământ din Camera Deputaţilor a votat în favoarea unei propuneri legislative care reglementează decontarea, pe baza unui tarif mediu naţional, a cheltuielilor de transport pentru elevii şcolarizaţi în altă localitate decât cea de domiciliu.

"Comisia de învăţământ de la Camera Deputaţilor s-a pronunţat, cu 15 voturi pentru şi două abţineri, în favoarea propunerii legislative susţinută de deputaţii PSD Cătălina Ştefănescu, Tamara Ciofu, Vlad Cosma şi Andrei Dolineaschi, prin care se reglementează decontarea cheltuielilor de transport pentru elevii şcolarizaţi în altă localitate decât cea de domiciliu. Cei patru deputaţi PSD propun ca în cazul transportului elevilor să fie introdus un plafon maxim, echivalent cu tariful mediu naţional, calculat de Ministerul Transporturilor pe baza datelor centralizate de la toţi operatorii rutieri de transport public de persoane interurban", se arată într-un comunicat prezentat de Mediafax.

În cazul operatorilor care practică tarife mai mici sau egale cu tariful mediul naţional, nu vor exista modificări pentru nicio categorie de călători. În schimb, operatorii care practică tarife mai mari decât media naţională vor fi obligaţi ca exclusiv în cazul elevilor să aplice un tarif egal cu media naţională.

"Scopul acestei propuneri legislative este de a combate abandonul şcolar în rândul copiilor care provin din familii cu venituri mici ce nu pot acoperi cheltuielile de transport ale acestora. Măsura se va aplica doar pentru transportul elevilor. Pentru celelalte categorii de călători, vor rămâne valabile tarifele stabilite de operatorul de transport, indiferent de nivelul acestora", a declarat deputatul Cătălina Ştefănescu.

Potrivit iniţiatorilor propunerii legislative, această formă de protecţie socială nu afectează nici mediul concurenţial, nici capacitatea operatorilor de a face profit din activitatea de transport.

După votul din Camera Deputaţilor, proiectul va intra în dezbatere la Senat, care este cameră decizională în acest caz", se mai arată în comunicat.


×
Subiecte în articol: proiect lege Camera Deputatilor
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close