Antena 3 CNN Campanii Romania la vot Cluj. Mai mulţi primari PDL au depus plângeri penale, după ce au apărut poze şi afişe cu ei în care susţin candidaţii USL

Cluj. Mai mulţi primari PDL au depus plângeri penale, după ce au apărut poze şi afişe cu ei în care susţin candidaţii USL

Cluj. Mai mulţi primari PDL au depus plângeri penale, după ce au apărut poze şi afişe cu ei în care susţin candidaţii USL
Sursa foto: Foto: Mediafax
08 Dec 2012   •   15:08

Mai mulţi primari ai PDL Cluj au depus, sâmbătă, plângeri penale la Parchet şi au sesizat Poliţia, reclamând că numele şi poza lor apar în afişe distribuite, în noaptea de vineri spre sâmbătă, cu mesaje de susţinere a candidaţilor USL la alegeri, conform Mediafax.
   
Preşedintele PDL Cluj, Daniel Buda, a declarat, sâmbătă, că în cursul nopţii reprezentanţi ai USL au distribuit, în mai multe localităţi din judeţul Cluj, în numele primarilor PDL, afişe cu poza acestora, în care aceştia i-ar susţine pe candidaţii USL Alexandru Cordoş şi Ilarie Ivan.
   
El a spus că "este cea mai josnică modalitate de a face campanie electorală la care au recurs cei de la USL".
   
"S-au depus plângeri penale la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj şi a fost sesizată Poliţia. Îi avertizez pe cei de la USL că braţul lung al legii îi va ajunge aşa cum s-a întâmplat şi la referendum. Cei de la USL nu sunt sănătoşi la cap dacă nu fură. Este o nemernicie ceea ce au făcut, care nu le face cinste", a spus Buda.
   
Buda a adăugat că astfel de plângeri şi sesizări au fost depuse de primarii din oraşul Huedin şi comunele Jucu şi Mănăstireni care apar în afişe de susţinere a candidaţilor USL, Alexandru Cordoş şi Ilarie Ivan.
   
Liderul PDL Cluj a precizat că are informaţii potrivit cărora USL pregăteşte fraudarea votului în judeţul Cluj prin intermediul preşedinţilor secţiilor de votare, dar a atras atenţia membrilor din secţiile de votare că printre ei se numără şi "ofiţeri acoperiţi" care au rolul de a veghea asupra corectitudinii votului.
   
Primarul din Huedin, Mircea Moroşan, a declarat, sâmbătă, pentru Mediafax, că nu şi-a putut imagina că se poate întâmpla aşa ceva pe scena politică din judeţul Cluj.
   
"Au apărut afişe în Huedin în care eu aş afirma că îl susţin pe candidatul USL în Colegiul nr. 4 Senat Alexandru Cordoş. E nesimţire totală. Aşa au învăţat cei de la USL, să mintă la fel ca Ponta. Mă tot sună lumea să mă întrebe acum dacă m-am dat cu USL. Cum se poate aşa ceva? Şi le-au împărţit în ultima noapte din campania electorală când nu mai putem reacţiona", a spus Moroşan.
   
La rândul său, primarul comunei Jucu, Dorel Pojar, a declarat că afişele au rolul de a dezinforma populaţia.
   
"Sunt nişte afişe mincinoase, cum că eu l-aş susţine pe candidatul USL Ilarie Ivan din Colegiul nr. 7 Camera Deputaţilor. Este o dezinformare a populaţiei, nu se poate aşa ceva. Nu înţeleg de ce au făcut acest gest cei care l-au făcut?", a spus Pojar.
   
Alexandru Cordoş şi Ilarie Ivan nu au putut fi contactaţi.

Rezultate alegeri parlamentare 2012, la Antena 3
Rezultatele preliminare exit-poll la alegerile parlamentare le vei afla pe Antena3.ro.
În ziua alegerilor, site-ul Antena3.ro va publica rezultatele preliminare oferite de CCSB şi le va posta pe HARTA ELECTORALĂ.

Seara, Mihai Gâdea şi Răzvan Dumitrescu îţi vor spune cine a câştigat alegerile parlamentare din 2012. Momentul adevărului va fi la ora 21.00, când Antena 3 îţi va oferi rezultatele exit-poll-ului CCSB, iar oamenii vor afla cine a câştigat alegerile parlamentare.

Totul despre alegerile parlamentare 2012
La alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012 nu există liste speciale, alegătorii pot vota doar în colegiul în care îşi au domiciliul şi numai cu cartea de identitate. Vezi regulile de desfăşurare la alegerile parlamentare din 2012.

Citeşte şi: Ministerul de Interne vine în ajutorul persoanelor care au actele de identitate expirate.

Vezi lista colegiilor uninominale şi ce străzi/localităţi revin fiecăruia.

Vezi harta interactivă a secţiilor de votare din străinătate.

Toate informaţiile despre ziua alegerilor parlamentare 2012 le puteţi găsi şi pe www.antena3.ro, pe contul de Twitter, @antena3, şi pe pagina de Facebook www.facebook.com/RomaniaLaVot.

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close