Antena 3 CNN Campanii Romania la vot Covasna: Programul PNL - şcoli mixte, piste pentru biciclete, cluburi de teatru, acte „prietenoase“ cu cetăţenii

Covasna: Programul PNL - şcoli mixte, piste pentru biciclete, cluburi de teatru, acte „prietenoase“ cu cetăţenii

Covasna: Programul PNL - şcoli mixte, piste pentru biciclete, cluburi de teatru, acte „prietenoase“ cu cetăţenii
22 Mai 2012   •   13:04

Candidaţii PNL pentru Primăria şi Consiliul local (CL) Sfântu Gheorghe şi-au prezentat luni după-amiază viziunea şi proiectele prioritare în domeniile cultură, educaţie, tineret şi sport, reunite sub genericul „Sfântu Gheorghe 7 plus“, informează Agerpres.

Printre ideile lansate în zona educaţiei s-au numărat susţinerea şcolilor mixte din punct de vedere etnic şi promovarea multilingvismului, adaptarea ofertei şcolare la nevoile pieţei, promovarea educaţiei non-formale, acordarea „Burselor Sfântu Gheorghe pentru profesori“, introducerea cardului pentru tineri „I love Saint George'“, implementarea devizelor „nici o şcoală fără wireless performant“ şi „investim în cea mai important resursă a zonei, oamenii!“.

În ce priveşte sportul şi cultura, s-au evidenţiat, printre altele, necesitatea amenajării de piste pentru biciclete pe toate drumurile ce vor fi reabilitate pe viitor, precum şi crearea de cluburi de teatru în fiecare liceu.

Candidatul PNL pentru CL Sfântu Gheorghe, notarul Marilena Profiroiu a vorbit, printre altele, despre conceptul de „acte prietenoase pentru cetăţeni“ şi importanţa popularizării noilor reglementări juridice.

La dezbatere a participat şi proaspătul campion naţional la tenis în scaun rulant, Ciprian Anton din Sfântu Gheorghe, care s-a referit la problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilităţi, dar în acelaşi timp a evidenţiat sprijinul pe care l-a primit din partea Comisiei de tineret şi sport a Consiliului local, fără de care i-ar fi fost mult mai greu să-şi împlinească visul de a reprezenta România la Jocurile Paralimpice de la Londra.

Dezbaterea a avut loc în Sala Albastră a Bibliotecii Judeţene, iar la aceasta au mai luat parte candidatul PNL la Primăria Sfântu Gheorghe Mădălin Guruianu, care este susţinut de PSD şi PC în baza protocolului USL, şi o parte dintre candidaţii PNL pentru Consiliul local - profesorul universitar dr. Cziprian Loránd, Corina Bote şi Ördög Istvan.

Săptămâna trecută candidaţii PNL şi-au prezentat programul economic şi urbanistic intitulat „7 plus“, respectiv strategia de dezvoltare a municipiului Sfântu Gheorghe şi a celor şapte comune învecinate.

Programul economic are ca idee centrală crearea unui pol de dezvoltare cu centrul la Sfântu Gheorghe şi sprijinirea celor şapte comune învecinate - Arcuş, Valea Crişului, Ghidfalău, Ozun, Chichiş, Ilieni şi Vâlcele, aflate pe o rază de 13 kilometri în jurul municipiului reşedinţă de judeţ.


×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close