Antena 3 CNN Campanii Romania la vot Kelemen: Votul uninominal propus de USL, o greşeală. UDMR se abţine la vot

Kelemen: Votul uninominal propus de USL, o greşeală. UDMR se abţine la vot

Kelemen: Votul uninominal propus de USL, o greşeală. UDMR se abţine la vot
Sursa foto: Foto: Mediafax
22 Mai 2012   •   14:06

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, că sistemul de vot propus în proiectul de lege iniţiat de liderii USL Victor Ponta şi Crin Antonescu "va distruge sistemul politic şi cel electoral", precizând că UDMR se va abţine la vot, informează Mediafax.

"Să schimbi un sistem electoral cu 5-6 luni înainte de alegeri este o greşală, care se va întoarce ca un bumerang împotriva celor care adoptă acest sistem", susţine liderul UDMR.
   
În opinia UDMR, sistemul de vot "cel mai corect" ar fi fost sistemul mixt, Kelemen Hunor arătând că în România funcţiona foarte bine sistemul pe liste, dar, "dintr-o demagogie împinsă până la limită", a fost schimbat în 2007 acest sistem şi a fost adoptat un sistem "mai prost".
   
"Acum propuneţi un sistem care va funcţiona şi mai prost", a adăugat liderul UDMR.
   
El a mai spus că, prin sistemul de vot propus, nu va dispărea traseismul politic, ci "se va amplifica şi mai mult" după 2012.
   
"Grupul parlamentar al UDMR nu va vota acest proiect de lege, se va abţine de la vot, cum a făcut şi în 2007, când am votat împotriva legii actuale, pentru că noi credem că trebuie să fim consecvenţi", a precizat Kelemen Hunor.

Preşedintele PNL, senatorul Crin Antonescu, a prezentat şi susţinut, marţi, în plenul Camerei, proiectul de lege privind sistemul de vot uninominal majoritar, al cărei coiniţiator este, alături de premierul Victor Ponta, respingând criticile potrivit cărora această formulă ar fi antidemocratică.

×
Subiecte în articol: UDMR Kelemen Hunor
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close