Antena 3 CNN Campanii Romania la vot MAE a înfiinţat 306 secţii de votare în străinătate. Vezi harta interactivă a acestora

MAE a înfiinţat 306 secţii de votare în străinătate. Vezi harta interactivă a acestora

MAE a înfiinţat 306 secţii de votare în străinătate. Vezi harta interactivă a acestora
de M.T.    |    05 Dec 2012   •   16:11

Pentru buna desfăşurare a alegerilor parlamentare din 9 decembrie, MAE a înfiinţat 306 secţii de votare în străinătate şi pune la dispoziţie, în scopul facilitării accesului la aceste secţii, o hartă interactivă dezvoltată pe platforma Google Maps, anunţă Ministerul Afacerilor Externe pe site-ul său oficial.

Harta interactivă a secţiilor de votare din străinătate

La cele 306 secţii de votare din străinătate au fost trimise câte 452.300 de buletine de vot aferente votării pentru Camera Deputaţilor şi Senat, informează Mediafax.

„Sunt 904.600 buletine de vot. 452.300 la Cameră şi acelaşi număr pentru Senat. Am trimis şi 199.290 de timbre autocolante pentru că în ţările UE se poate vota şi cu paşaportul şi cu buletinul, carte de identitate" , a declarat, miercuri, secretarul general al MAE, Robert Cazanciuc.

De asemenea, în cele 306 de secţii de votare vor fi trimise 1.000 ştampile cu inscripţia "Votat" şi 306 de ştampile cu numărul de control aferent fiecărei secţii de votare.

Pentru organizarea alegerilor de duminică, Guvern a alocat MAE suma de 5 milioane de lei, „costurile începând de la cele de documente efective până la costurile legate de chirii acolo unde nu s-a putut organiza secţie de votare în cadrul misiunilor diplomatice. Această sumă nu a fost depăşită şi nici nu va fi depăşită”.

Deşi în străinătate au domiciliu sau reşedinţă aproximativ 3 milioane de români, MAE a decis să folosească doar ceva mai puţin de un milion de buletine de vot bazându-se pe numărul votanţilor din trecut.

„Am luat ca reper şi la referendum în vară, şi acum, acest număr maxim de cetăţeni înregistrat vreodată la un scrutin electoral, în condiţiile în care la scrutinul pentru alegerea preşedintelui procesul electoral este mult mai uşor, în sensul că poţi vota oriunde în lume, indiferent dacă ai sau nu reşedinţă, cum se întâmplă la alegerile parlamentare, unde depinde foarte mult locul unde stai. Am distribuit de patru ori mai multe buletine de vot decât au fost vreodată cetăţeni români prezenţi la secţiile de votare. Până acum, acest calcul s-a dovedit corect, niciodată nu am ajuns nici măcar la jumătatea buletinelor de vot distribuite”, a explicat Cazanciuc.

Cu toate acestea, în capitalele ţărilor cu comunităţi mai numeroase de români s-a trimis un număr mai mare de buletine de vot, care pot fi redistribuite dacă vor exista solicitări de la secţii de vot unde la jumătatea zilei se va înregistra o prezenţă la urne peste aşteptări.

Oficialul MAE a subliniat că românii cu reşedinţa sau domiciliul într-o ţară străină pot vota numai la secţiile de votare organizate în acel stat, nu şi în altă ţară, cu excepţia situaţiei când în ţara lor de reşedinţă nu există secţie de votare.

Rezultate alegeri parlamentare 2012, la Antena 3
Rezultatele preliminare exit-poll la alegerile parlamentare le vei afla pe Antena3.ro.
În ziua alegerilor, site-ul Antena3.ro va publica rezultatele preliminare oferite de CCSB.
Seara, Mihai Gâdea şi Răzvan Dumitrescu îţi vor spune cine a câştigat alegerile parlamentare din 2012. Momentul adevărului va fi la ora 21.00, când Antena 3 îţi va oferi rezultatele exit-poll-ului CCSB, iar oamenii vor afla cine a câştigat alegerile parlamentare.

Totul despre alegerile parlamentare 2012
La alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012 nu există liste speciale, alegătorii pot vota doar în colegiul în care îşi au domiciliul şi numai cu cartea de identitate. Vezi regulile de desfăşurare la alegerile parlamentare din 2012.

Citeşte şi: Ministerul de Interne vine în ajutorul persoanelor care au actele de identitate expirate.

Vezi lista colegiilor uninominale şi ce străzi/localităţi revin fiecăruia.

Vezi harta interactivă a secţiilor de votare din străinătate.

Toate informaţiile despre ziua alegerilor parlamentare 2012 le puteţi găsi şi pe www.antena3.ro, pe contul de Twitter, @antena3, şi pe pagina de Facebook www.facebook.com/RomaniaLaVot.

×
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close