Antena 3 CNN Campanii Romania la vot Neregulile de la urne. Udrea a votat cu telefonul în mână. Peste 680 de incidente electorale semnalate

Neregulile de la urne. Udrea a votat cu telefonul în mână. Peste 680 de incidente electorale semnalate

Neregulile de la urne. Udrea a votat cu telefonul în mână. Peste 680 de incidente electorale semnalate
Sursa foto: Foto: Agerpres
10 Iun 2012   •   08:10

Neregulile au început să apară la secţiile de votare chiar înainte de deschiderea lor.

UPDATE 23.23 Zeci de oameni s-au adunat în faţa secţiei de votare din Tunari şi protestează, acuzându-i pe membri comisiei de votare că ar fi închis secţia cu o jumătate de oră înainte de termenul stabilit.

UPDATE 22.28
- Sute de incidente electorale s-au înregistrat la alegerile locale de duminică, iar în peste 80 de cazuri s-au deschis dosare penale. În zeci de secţii, procesul de votare a fost întrerupt temporar.

UPDATE 21.40 -
Reprezentantul PP-DD dintr-o secţie de votare din Ploieşti a fost dus pentru audieri la sediul Poliţiei, după ce i-a dat unui alegător nouă buletine de vot şi nu patru aşa cum ar fi trebuit, cele cinci buletine în plus fiind pentru alegerea vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Prahova.

UPDATE 20.40
- Peste 980 de incidente electorale, dintre care 345 confirmate, au fost semnalate duminică, de la deschiderea urnelor şi până la ora 19.00, 134 dintre acestea vizând promisiuni de bani sau bunuri în schimbul votului, potrivit oficialilor Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI).

UPDATE 20.30 -
O tânără de 27 de ani din localitatea buzoiană Berca este cercetată penal deoarece a fost surprinsă fotografiindu-şi buletinul de vot.
   
UPDATE 20.10 - Un candidat la Primăria Gulia din judeţul Suceava intră cu alegătorii în cabina de vot, pe motiv că aceştia sunt analfabeţi. Aceasta este una dintre sesizările adresate Asociaţiei Pro Democraţia (APD).

UPDATE 19.20
-
Procesul electoral a fost suspendat la Secţia 391 din Capitală, după ce preşedintele comisiei a descoperit că unul dintre membri avea într-o sacoşă buletine de vot.

UPDATE 19.15 -
Peste 680 de incidente electorale, dintre care 229 confirmate, au fost semnalate duminică, de la deschiderea urnelor şi până la ora 16.00, 80 dintre acestea vizând promisiuni de bani în schimbul votului, potrivit oficialilor Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI).

UPDATE 19.00
Un alegător de la o secţie de votare din Mangalia a primit un set dublu de buletine de vot de la un membru al secţiei de votare, le-a ştampilat pe toate, dar a refuzat să le predea şi le-a ascuns în lenjeria intimă, încercând să plece cu ele.

UPDATE 18.20
- USL a decoperit nenumărate probleme în procesul de vot, în mod special în Bucureşti şi Dâmboviţa. Parlamentarii social democraţi Dan Şova şi Andrei Dolineaschi au anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că există nenumărate probleme în procesul de vot, din care, ca de obicei, cele mai numeroase sunt în Bucureşti.

UPDATE 15.00 - Un alegător în vârstă care a votat la o secţie din Cluj-Napoca a scăpat într-o urnă o ştampilă cu menţiunea "votat", aceasta urmând să rămână în urnă până la sfârşitul procesului electoral. În urma incidentului, la Secţia nr. 93 alegătorii vor vota cu cinci ştampile în loc de şase.

UPDATE 16.34- Peste 500 de incidente au fost sesizate, duminică, de la începerea procesului electoral şi până la ora 13.00, a declarat purtătorul de cuvânt al MAI, Marius Militaru.

UPDATE 15.00 - O femeie care a murit în urmă cu 20 de ani figurează pe listele electorale ale secţiei nr. 57 din Cluj-Napoca

UPDATE 14.30 - Doi bărbaţi din judeţul Giurgiu sunt audiaţi de poliţişti după ce au fost prinşi că oferă bani oamenilor pentru a vota cu unul dintre candidaţii la Primăria Călugăreni

UPDATE13.30 - Un bărbat în vârstă de 53 de ani şi-a dat foc într-o secţie de votare din Petrila.

UPDATE 12.30 - Un bărbat şi-a fotografiat votul şi apoi l-a postat pe pagina de Facebook

UPDATE 11.45 - Peste 320 de incidente electorale au fost înregistrate duminică, în primele trei ore de la începerea votării. Doar 66 au fost confirmate, 24 dintre acestea fiind infracţiuni de luare şi dare de mită, a declarat purtătorul de cuvânt al MAI, Marius Militaru, citat de Mediafax.

UPDATE 11.20 - Echipa Antenei 3 a fost atacată în localitatea Curcani, din judeţul Călăraşi.

UPDATE 11.00 Peste 120 de incidente electorale s-au înregistrat în noaptea de sâmbătă spre dumincă, în urma verificărilor fiind confirmate 37, a declarat, duminică, şeful Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică, secretarul de stat Ioan Căbulea.

UPDATE 10.45 - Conducerea PDL Buzău a solicitat suspendarea alegerilor în judeţ, ca urmare a numărului mare de incidente înregistrate în ultimele ore în mai multe secţii de votare din municipiul Buzău şi din alte 23 de localităţi, informează Mediafax.

UPDATE 10.30 - Theodor Paleologu a greşit votul şi a cerut să i se anuleze. Se pare că acesta s-a emoţionat şi nu a văzut pătrăţica în care se pune ştampila.

Purtătorul de cuvânt al MAI, despre incidentele de la vot


UPDATE 10.00 - Elena Udrea, fostul Ministru al Turismului, a fost suprinsă intrând la vot cu telefonul mobil în mână. Este ilegal ca alegătorii să intre cu telefoanele mobile în secţia de vot.

UPDATE 9.45 - Bătaie într-o secţie de votare din Călăraşi. Scandalagii s-au luat la bătaie şi au rupt o urnă. O persoană a fost rănită, având nasul spart. Rănitul primeşte îngrijiri medicale. Incidentul a acut loc în localitatea Curcani.

UPDATE 9.40 - O bătrână din Alba a plecat acasă cu ştampila de vot.

UPDATE 9.30 - Trei persoane din comuna Moviliţa, judeţul Ialomiţa, au fost reţinute. Un candidat a încercat să mituiască doi alegători.

UPDATE 9.15 -Activitatea secţiei 115 din Craiova a fost suspendată, după ce doi bărbaţi au fost prinşi în timp ce încercau să introducă mai multe buletine de vot în urne.

UPDATE 9.10 - Secţia 15 Năvodari a fost închisă, după ce au fost depistate persoane cu mai multe buletine de vot.

UPDATE 9.00
- În Mehedinţi, comuna Bîgleş, o secţie de votare este închisă momentan pentru că partidul MNMH nu vrea să îşi dea jos bannerul din faţa secţiei de votare.

UPDATE 8.20 - Preşedintele Senatului, Vasile Blaga, a votat, duminică dimineaţă, la Liceul "I.L. Caragiale" din Bucureşti, primind două buletine de vot pentru Primăria Sectorului 1, din care a returnat unul reprezentanţilor secţiei de votare. Blaga a sosit la secţia de votare în jurul orei 7.30, împreună cu soţia sa.



UPDATE 8.10 - Ziua de vot a început cu mici întârzieri la Brasov. Primul votant de la Secţia 11 din Municipiu a introdus buletinele în urne abia la ora 7 şi jumătate. Şi asta pentru că urnele au fost dechise ceva mai tarziu, din cauza organiăarii. Mici dificultati in Brasov mai sunt şi cu trecerea pe liste suplimentare a alegatorilor care nu vor vota în secţiile la care au fost arondaţi. 

UPDATE 8.00- În localitatea Panciu, din judeţul Vrancea, sectia de vot nr. 6  a fost închisă.  Trei din cele patru buletine de vot primite de un alegător nu aveau ştampila de control. Poliţia face cercetări în acest caz.

Cinci preşedinţi de secţii din Timiş au încălcat legea şi au plecat acasă cu ştampile de control. S-a întâmplat în două secţii din Deta unde preşedinţii sunt chiar angajaţi ai primăriei şi alte trei din Timişoara. Purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Judeţean Timiş a declarat pentru pressalert.ro că secţiile respective vor fi urmărite cu mare atenţie. Cei 5 preşedinţi de secţie au fost chemaţi de urgenţă cu ştampilele de control înapoi.

Tot în judeţul Timiş s-a constatat că lipsesc 500 de buletine de vot în satul Beregsăul Mic. Conform proceselor verbale, acestea au fost predate de la Prefectura Timiş, dar nu s-au mai găsit la destinaţie. În schimb, s-a constatat că la alte secţii au ajuns mai multe buletine de vot. Prefectul spune că până la ora 7, cand se vor deschide secţiile, buletinele de vot vor fi numărate din nou.

În Gorj, poliţiştii au intervenit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în comuna Săcelu, pentru a-l îndepărta din secţiile de votare pe primarul localităţii, Ion Voica, care insista să aplice personal ştampila Primăriei pe sigiliile urnelor.

Primarul, care candidează pentru al doilea mandat, a mers la cele două două secţii din comună, insistând să ştampileze personal sigiliile deja aplicate de preşedinţii birourilor electorale pe urne şi în spaţiile de depozitare a buletinelor de vot. Primarul a fost îndepărtat de poliţişti, explicându-i-se că riscă sancţiuni dacă nu va părăsi secţiile de votare.

Intră pe HARTA ELECTORALĂ şi află REZULTATELE  PARŢIALE ale exit-poll


×
Subiecte în articol: alegeri vot lege sectie de votare
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close