Antena 3 CNN Campanii Romania la vot PDL Buzău solicită suspendarea alegerilor în judeţ. Află ce motive au fost invocate

PDL Buzău solicită suspendarea alegerilor în judeţ. Află ce motive au fost invocate

PDL Buzău solicită suspendarea alegerilor în judeţ. Află ce motive au fost invocate
Sursa foto: Foto: Agerpres
10 Iun 2012   •   11:06
Conducerea PDL Buzău a solicitat suspendarea alegerilor în judeţ, ca urmare a numărului mare de incidente înregistrate în ultimele ore în mai multe secţii de votare din municipiul Buzău şi din alte 23 de localităţi, informează Mediafax.

Potrivit unui comunicat de presă remis de liderul PDL Buzău, deputatul Cezar Preda, solicitarea a fost adresată Biroului Electoral Central şi Biroului Electoral Judeţean.

"Solicitarea noastră se bazează pe atitudinea pasivă a organelor statului faţă de plângerile formulate privind sustragerea ştampilelor de control ale secţiilor de votare de către preşedinţii de secţie după sigilarea secţiilor de votaree, fapt ce contravine hotărâririi BEC nr 84/H/06.06.2012. Menţionăm că am formulat încă de aseară sesizări către BEC, BEJ şi BEM referitor la 14 cazuri în municipiul Buzău, respectiv secţii de votare, şi 23 de localităţi din judeţul Buzău care se refereau la sustragerea ştampilelor de control de către preşedinţii de secţii de votare", a spus Preda.

La numărul de urgenţă 112 s-au înregistrat 34 de apeluri care au necesitat intervenţia Poliţiei şi s-au referit la cele menţionate de liderul democrat-liberal.

"Precizăm că organele statului nu au intervenit la sesizările primite şi considerăm că această atitudine pasivă are ca efect fraudarea alegerilor", a mai spus Preda în comunicat.



 

×
Subiecte în articol: alegeri locale cezar preda
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close