Antena 3 CNN Campanii Romania la vot PDL-istul Atănăsoaei cere susținerea altor doi contracandidați pentru a-l învinge pe Vanghelie

PDL-istul Atănăsoaei cere susținerea altor doi contracandidați pentru a-l învinge pe Vanghelie

PDL-istul Atănăsoaei cere susținerea altor doi contracandidați pentru a-l învinge pe Vanghelie
Sursa foto: Foto: mihaiatanasoaei.ro
01 Iun 2012   •   13:50
Democrat-liberalul Mihai Atănăsoaei, candidatul PDL la primăria sectorului 5, le cere contracandidaţilor săi, Mugur Mihăescu şi Corin Romanescu, să-l susţină pentru câştigarea alegerilor, informează Agerpres.
 
Atănăsoaei a argumentat cu datele unui sondaj de opinie, potrivit căruia în acest moment se află pe locul al doilea în preferinţele electoratului, după Marian Vanghelie.
 
„Sondajul asumat de mine arată următorul lucru: Marian Vanghelie - 48,6%, Mihai Atănăsoaei - 25,9%, Mugur Mihăescu - 13,6%, Corin Romanescu - 7,3%, alt candidat 5,1 %“, a declarat Mihai Atănăsoaei. 
 
Potrivit aceluiaşi sondaj, a mai spus el, un procent de 76,9 % din populaţia sectorului 5 şi-a afirmat intenţia de a merge la vot în data de 10 iunie, 7,3% nu vor merge la vot şi 15 % se declară nehotărâţi. 
 
„Marian Vanghelie conduce, încă, în opţiunile electoratului din Sectorul 5. S-a conturat, însă, în mod clar cine sunt candidaţii cu şanse de a câştiga: Marian Vanghelie şi Mihai Atănăsoaei. Desigur, există procente şi pentru alţi candidaţi, însă, în mod cert, aceştia nu a au şanse de câştig real. Există, de asemenea, o masă critică de 51,3% care nu vor vota cu domnul Vanghelie. Acest procent de 51,3% reprezintă suma procentelor celorlalţi candidaţi pentru primăria Sector 5. Numitorul comun al acestor candidaţi este, practic, nemulţumirea a 51,3% din populaţia sectorului 5 faţă de activitatea primarului în funcţie“, a declarat candidatul PDL la Sectorul 5. 
 
Atănăsoaei a mai spus că a pornit în campanie cu un procent de 12 %, timp în care „contracandidatul meu principal Vanghelie avea 58%.“
 
„Trendul este evident, Vanghelie scade, Atănăsoaei creşte. Cu alte cuvinte, împărţirea voturilor celor nemulţumiţi de Vanghelie nu face decât să-i sporească acestuia şansa pentru al patrulea mandat. Dacă, în schimb, cetăţenii vor vota raţional, polarizând votul în jurul candidatului aflat pe poziţia a doua, Marian Vanghelie pierde. În acest context, mă aştept şi de la ceilalţi candidaţi, domnul Romanescu, domnul Mihăescu, să dovedească clar că le pasă de Sectorul 5, venind deschis alături de mine.(...) Invit pe cei doi candidaţi să găsim o formulă prin care votul la sectorul 5 poate fi polarizat pe candidatul aflat pe poziţia a doua, pentru a câştiga“, a declarat candidatul PDL la Sectorul 5. 
 
În cazul în care cei doi contracandidaţi nu vor accepta să-l susţină, Atănăsoaiei a făcut apel la locuitorii sectorului 5 să cumpănească bine dacă vor un alt primar. Atănăsoaei a precizat că sondajul său a fost realizat de firma Fresh Mint.
 

×
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close