Antena 3 CNN Campanii Romania la vot Peste 120 de incidente electorale înregistrate de autorităţi sâmbătă seară

Peste 120 de incidente electorale înregistrate de autorităţi sâmbătă seară

Peste 120 de incidente electorale înregistrate de autorităţi sâmbătă seară
10 Iun 2012   •   11:22

Peste 120 de incidente electorale s-au înregistrat în noaptea de sâmbătă spre dumincă, în urma verificărilor fiind confirmate 37, a declarat, duminică, şeful Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică, secretarul de stat Ioan Căbulea.
   
"În această noapte (sâmbătă noapte, n.r.), respectiv începând cu ora 24.00, s-au înregistrat 123 de incidente electorale, iar în urma verificării acestora, s-au confirmat doar 37. Sunt incidente minore, care constau în ruperea de afişe electorale, distrugerea de afişe sau bannere", a spus Ioan Căbulea.
   
Secretarul de stat a precizat că au fost date 14 amenzi, în valoare de 11.600 de lei, iar 17 persoane sunt cercetate.
   
Şeful Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică a mai spus că a fost identificat, sâmbătă seara, şi autorul incendierii locuinţei primarului din localitatea Bilciureşti, judeţul Dâmboviţa, acesta fiind prezentat instanţei de judecată, care a dispus arestarea preventivă a lui pentru 29 de zile.
   
Căbulea a mai spus că peste 1.000 de echipe, din care fac parte 4.000 de lucrători de poliţie judiciară, au ca atribuţii verificarea tuturor petiţiilor şi sesizărilor privind incidentele electorale.
   
La nivelul fiecărui judeţ a fost constituit un comandament operaţionnal, de unde se coordonează toate activităţile, comandament din care fac parte toate structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI).
   
Centrul operaţional de comandă funcţionează la nivelul MAI, de unde sunt coordonate, pe parcursul zilei de duminică, misiunile care au loc la nivel naţional.
   
"La nivelul Centrului operaţional de comandă a fost implementată, pentru prima dată, o aplicaţie informatică în care sunt introduse toate incidentele electorale şi în acelaşi timp, prin această aplicaţie, reuşim să monitorizăm inclusiv timpul de intervenţie şi modul de soluţionare a acestora", a mai spus secretarul de stat din MAI.
   
Situaţia operativă la nivel naţional şi modul de soluţionare a sesizărilor va fi prezentată de MAI din trei în trei ore.

×
Subiecte în articol: autorităţi monitorizare contestatii vot
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close