Antena 3 CNN Campanii Romania la vot Peste 80 de dosare penale, în urma incidentelor electorale

Peste 80 de dosare penale, în urma incidentelor electorale

Peste 80 de dosare penale, în urma incidentelor electorale
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    10 Iun 2012   •   22:28

Sute de incidente electorale s-au înregistrat la alegerile locale de duminică, iar în peste 80 de cazuri s-au deschis dosare penale. În zeci de secţii, procesul de votare a fost întrerupt temporar.

La Caracal, chiar şi în ziua alegerilor, pomana electorală a fost în floare. S-au împărţit sacoşe cu alimente şi câteva nimicuri inscripţionate cu numele unuia dintre candidaţi, chiar în apropierea secţiei de votare.

Votul de astăzi a fost la un pas să devină ultimul pentru zeci de alegători dintr-o secţie de vot din Constanţa. Tavanul clădirii s-a prăbuşit peste oamenii care aşteptau să voteze.

La Mangalia, un bărbat a făcut un scandal monstru după ce, spune el, ar fi primit mai multe buletine de vot. Mai mult, după ce le-ar fi atras atenţia oficialilor, aceştia ar fi încercat să-i ia buletinele de vot.

În Mehedinţi, până şi morţii au fost pe listele de vot. O bătrână a sesizat poliţia, după ce, spune ea, pe listele de alegători apărea şi numele soţului ei, mort de mai bine de patru ani.

În Arad, o bătrână din localitatea Vinga şi-a dat ultima suflare chiar lângă urne.

La Craiova, procesul de votare a fost blocat câteva zeci de minute, după ce un bărbat a încercat să introducă în urmă mai multe buletine de vot.

În localitatea prahoveană Tomşani, bătrânii au fost însoţiti în cabinele de vot de aşa-zişi nepoţi, pentru că oamenii spuneau că nu ştiu carte.

Nereguli s-au înregistrat în majoritatea judeţelor ţării. În Neamţ, membrii unei comisii de vot au uitat să sigileze urnele, iar apoi poliţiştii din Gorj au căutat o ştampilă dispărută dintr-o secţie de vot.

×
Subiecte în articol: dosare penale alegeri locale
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close