Antena 3 CNN Campanii Romania la vot Petroşani. Preşedintele secţiei de votare nr.5 a interzis accesul presei în timp ce vota primarul Tiberiu Iacob Ridzi

Petroşani. Preşedintele secţiei de votare nr.5 a interzis accesul presei în timp ce vota primarul Tiberiu Iacob Ridzi

Petroşani. Preşedintele secţiei de votare nr.5 a interzis accesul presei în timp ce vota primarul Tiberiu Iacob Ridzi
Sursa foto: Foto: Agerpres
10 Iun 2012   •   11:05

Preşedintele Secţiei de votare nr. 5 din Petroşani a interzis accesul presei în secţie în timp ce vota primarul Tiberiu Iacob Ridzi, pe motiv cã membrii secţiei au fost instruiţi sã lase jurnaliştii doar pânã la uşã, ulterior acesta afirmând cã a evitat în acest mod bulversarea procesului de vot.
   
Jurnaliştii nu au fost lãsaţi sã intre, duminicã, în Secţia de votare nr. 5 din Petroşani în momentul în care primarul municipiului, Tiberiu Iacob Ridzi, şi soţia acestuia, Monica Iacob Ridzi, îşi exercitau dreptul la vot, pe motiv cã aşa au fost instruiţi membrii secţiei, conform Mediafax.
   
Tiberiu Stolojan, preşedintele Secţiei nr. 5 din Petroşani, care este amenajatã la Clubul Sportiv din localitate, le-a spus jurnaliştilor cã nu poate sã le permitã accesul în interiorul secţiei pentru cã aşa au fost instruiţi membrii secţiei şi el respectã instructajul care le-a fost fãcut.
   
Astfel, toţi jurnaliştii au rãmas la uşa secţiei de votare în timp ce primarul şi soţia acestuia votau.
   
Contactaţi telefonic de jurnalişti, reprezentanţii Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Hunedoara au afirmat cã nu este posibil aşa ceva fiindcã acreditarea de presã permite accesul jurnaliştilor în secţiile de vot.
   
Dupã ce reprezentanţii BEJ au luat legãtura cu Tiberiu Stolojan, acesta a afirmat cã de fapt a interzis accesul jurnaliştilor pentru a nu bulversa procesul de votare fiindcã "jurnaliştii erau prea mulţi".
   
În Hunedoara sunt aşteptaţi la urne 405.838 de alegãtori, în judeţ fiind organizate 526 de secţii de votare.

×
Subiecte în articol: primar Petrosani vot
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close