Antena 3 CNN Campanii Romania la vot Preşedintele CJ Harghita: Informaţiile celor de la PPMT sunt false. Judeţul nu are cele mai mici pensii şi salarii din ţară

Preşedintele CJ Harghita: Informaţiile celor de la PPMT sunt false. Judeţul nu are cele mai mici pensii şi salarii din ţară

Preşedintele CJ Harghita: Informaţiile celor de la PPMT sunt false. Judeţul nu are cele mai mici pensii şi salarii din ţară
Sursa foto: Foto: borbolycsaba.ro
30 Mai 2012   •   20:57

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Harghita, Borboly Csaba, candidatul UDMR pentru încă un mandat, a catalogat ca fiind false informaţiile făcute publice de reprezentanţii Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT), care susţin că în judeţ sunt cele mai mici pensii şi salarii din ţară, informează Agerpres.

Borboly Csaba a prezentat, miercuri seară, într-o conferinţă de presă, date statistice referitoare la evoluţia şomajului, la migraţia forţei de muncă, la investiţiile în infrastructură sau la atragerea de fonduri europene, din care reiese în dezvoltarea economică a judeţului are perspective îmbucurătoare.

Borboly a declarat că Harghita se situează peste media pe ţară la activitate antreprenorială, că s-a dublat numărul de kilometri de drumuri asfaltate, dar şi că la atragerea de fonduri de dezvoltare rurală judeţul se află pe locuri fruntaşe.

Potrivit preşedintelului Consiliului Judeţean Harghita, statistica din care reiese că judeţul este pe ultimul loc la nivelul de venituri este falsă întrucât în aceste date nu sunt incluse fondurile care intră în localităţile ruale din programele europene de dezvoltare rurală.

La conferinţa de presă a fost invitat şi Csak Laszlo, expert în dezvoltare regională, care a susţinut că Harghita s-a situat pe primul loc la atragerea de fonduri de dezvoltare rurală şi chiar dacă salariile sunt mai reduse nu este corect să se spună că locuitorii de aici sunt cei mai săraci.

„Trebuie să respectăm forţa de muncă a judeţului Harghita. Într-adevăr, în Harghita sunt nişte venituri mai mici decât la nivel naţional, dar cel care spune că în Harghita salariile sunt cele mai proaste îşi bate joc de forţa de muncă de aici. (...) Sunt două forme de venituri - cele din administraţia publică, date de Guvern şi cei din sectorul privat, date de patroni. Iar dacă luăm aceste cifre şi le interpretăm şi spunem că sunt cele mai proaste atunci ne batem joc atât de patroni, despre care spunem că nu plătesc oamenii la un nivel normal ori ne batem joc de forţa de muncă, care spunem că este proastă şi nu merită să fie indemnizată la un nivel bun“, a spus Csak Laszlo.

Expertul în dezvoltare regională a mai spus că în Harghita există o tendinţă a creşterii nivelului de trai, lucru care se observă în imaginea localităţilor, în construcţiile noi ridicate şi în proprietăţile oamenilor.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a spus că va face publice, în curând, date puse la dispoziţie de Banca Mondială din care reiese că au crescut depozitele populaţiei.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close