Antena 3 CNN Campanii Romania la vot PSD nu exclude ca ACL să-şi fi aruncat SINGUR găinile moarte în curte. Firea: Poate chiar echipa lui Iohannis i-a înscenat asta

PSD nu exclude ca ACL să-şi fi aruncat SINGUR găinile moarte în curte. Firea: Poate chiar echipa lui Iohannis i-a înscenat asta

PSD nu exclude ca ACL să-şi fi aruncat SINGUR găinile moarte în curte. Firea: Poate chiar echipa lui Iohannis i-a înscenat asta
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    11 Noi 2014   •   16:42

PSD neagă că ar avea vreo legătură cu evenimentele de la sediul de campanie al ACL, unde au fost aruncate mai multe găini, unele moarte, şi care aveau la gât mesaje anti-Iohannis şi, în plus, spune că gestul ar putea fi făcut chiar de echipa lui Klaus Iohannis.

"Nu avem legătură cu ce s-a întâmplat azi la sediul ACL, dar problema rămâne: domnul Iohannis caută în continuare scuze să nu participe la dezbateri! Suntem surprinşi că purtătorul de cuvânt al ACL face acuzaţii la adresa noastră, fără să prezinte nici măcar o probă, afirmând că PSD ar fi aruncat găini în curtea ACL. Nu avem nicio legătură cu această acţiune şi astfel de victimizare a mai fost folosită în trecut, fără nicio dovadă. Nu ştiu cine a făcut acest gest, nu îl aprob - dar problema rămâne: domnului Iohannis i-a fost frică de dezbaterile astea în tot acest timp", a afirmat Gabriela Firea, într-un comunicat de presă, informează Agerpres.

"Despre acest gest, nu ştim dacă nu cumva chiar echipa de campanie a dlui Iohannis i-a înscenat acest eveniment, pe care ulterior l-au pus pe seama adversarilor politici. Este regretabil că dl Iohannis apelează la astfel de strategii, pentru a distrage atenţia de la fuga sa de la dezbaterea electorală", a adăugat vicepreşedintele PSD.

În ceea ce priveşte o posibilă dezbatere, "vocea" PSD susţine că preşedintele ACL, Klaus Iohannis, "încă are timp - mai sunt trei invitaţii din partea televiziunilor, la care poate să participe".

"Domnul Ponta va fi în studiourile televiziunilor de ştiri, aşteptându-l şi pe Klaus Iohannis", a pus Firea.

Gabriela Firea mai susţine că purtătorul de cuvânt al ACL "jigneşte, aşa cum a făcut întreaga campanie, deoarece candidatul pe care îl reprezintă este lipsit de substanţă şi anvergură politică".

"De altfel, şi domnul Iohannis a renunţat la masca omului serios şi a început în ultima vreme să jignească, la rândul său - şi pe contracandidatul său, dar mai ales, şi cel mai grav, pe alegătorii care nu l-au votat pe domnia sa. Mai sunt câteva zile şi cerem colegilor noştri din ACL să dea dovadă de mai multă decenţă în modul în care îşi formulează mesajele şi acuzaţiile", a menţionat senatoarea PSD.

Mai multe găini, unele dintre ele moarte, au fost aruncate, marţi, în curtea sediului ACL din Şoseaua Kiseleff. Păsările aveau la gât bileţele pe care scrie:  "Eu sunt Iohannis", "Mi-e frică de dezbatere".

Incidentul a avut loc cu puţin timp înainte de sosirea la sediul ACL a preşedintelui PPE, Joseph Daul, care a avut o întâlnire cu Klaus Iohannis, Vasile Blaga şi Anca Boagiu.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, consideră că actuala campanie electorală este de o violenţă extremă, susţinând că PSD este un partid al găinarilor, după ce în curtea sediului central al PNL au fost aruncate câteva zeci de găini care aveau la gât mesaje anti-Iohannis.

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea gaini Klaus Iohannis
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close