Antena 3 CNN Campanii Romania la vot Regulile campaniei electorale. "Găleata promisiunilor" nu trebuie să coste mai mult de 10 lei

Regulile campaniei electorale. "Găleata promisiunilor" nu trebuie să coste mai mult de 10 lei

Regulile campaniei electorale. "Găleata promisiunilor" nu trebuie să coste mai mult de 10 lei
de O.P.    |    09 Noi 2012   •   05:57

Regulile campaniei electorale au fost clar stabilite de la început. Ştim cu toţii însă că sunt politicieni care reuşesc să ocolească legea şi să convingă alegătorii prin mijloace mai puţin ortodoxe.

Celebra găleată electorală este şi anul acesta pe lista obiectelor ce pot fi dăruite, dacă nu costă mai mult de zece lei.

Campania electorală se va desfăşura până pe 8  decembrie, la ora ŞAPTE, iar cetăţenii cu drept de vot vor fi  chemaţi la urne, duminică, 9 decembrie. Candidaţii se  vor lupta în cele 30 de zile de campanie pentru a-i convinge  pe oameni să îi aleagă. Sunt 452 de locuri în  Parlament - 315 de deputat şi 137 de senator.

Candidaţii la alegeri nu vor mai putea oferi alegătorilor alimente,  băuturi sau produse din tutun. Singurele lucruri care pot fi  date oamenilor sunt mărfuri nealimentare în valoare de până  la  10 lei şi obiecte de propagandă electorală precum  calendare, pixuri, brichete, tricouri, pungi, mănuşi  inscripţionate cu însemne electorale.

Bugetul alocat  organizării scrutinului este în acest an de aproape 200 de  milioane de lei. Pentru aceste alegeri Guvernul va înfiinţa  aproape 19 mii de secţii de votare, dintre care 295 în  străinătate. Alegătorii vor putea vota doar în secţiile în  care sunt arondaţi.




×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close