Antena 3 CNN Campanii Romania la vot România a primit un aviz motivat pentru nerespectarea Directivei privind stocurile petroliere

România a primit un aviz motivat pentru nerespectarea Directivei privind stocurile petroliere

România a primit un aviz motivat pentru nerespectarea Directivei privind stocurile petroliere
Sursa foto: Foto: internationalliving.com
20 Iun 2013   •   16:26

Comisia Europeană a trimis joi aviz motivat României, cerând să ia măsuri pentru a garanta respectarea deplină a obligaţiilor care îi revin în conformitate cu legislaţia UE privind stocurile petroliere, informează Mediafax.
   
"Astăzi, Comisia a cerut în mod oficial Belgiei, Ciprului, Cehiei, Portugaliei şi României să ia măsuri pentru a garanta respectarea deplină a obligaţiilor lor în conformitate cu legislaţia UE privind stocurile petroliere. Directiva (2009/119/CE) impune statelor membre să menţină stocuri minime de ţiţei şi/sau produse petroliere pentru a garanta siguranţa aprovizionării cu petrol în cazul unor posibile întreruperi", se arată într-un comunicat de presă al Comisiei Europene.
   
Astfel, Comisia Europeană a trimis joi un aviz motivat Belgiei, Ciprului, Republicii Cehia, Portugaliei şi României, care nu au informat Comisia cu privire la măsurile de transpunere a directivei în legislaţia lor naţională. În cazul în care statele membre în cauză nu îşi îndeplinesc obligaţia legală în termen de două luni, Comisia ar putea lua decizia de a sesiza Curtea de Justiţie în privinţa lor, precizează comunicatul CE.
   
Organismul de la Bruxelles argumentează că, "dată fiind importanţa petrolului în consumul energetic al UE, puternica dependenţă externă a UE de aprovizionarea cu ţiţei şi produse petroliere şi incertitudinea geopolitică în multe regiuni producătoare, este vital să se garanteze accesul consumatorilor la produse petroliere în orice moment".
   
Directiva menţionată trebuia să fie transpusă de statele membre până la 31 decembrie 2012. În ianuarie 2013 s-au declanşat proceduri privind încălcarea dreptului împotriva a 17 state membre care nu şi-au respectat obligaţiile referitoare la transpunere.

O scrisoare de somare a fost trimisă Belgiei, Bulgariei, Ciprului, Republicii Cehia, Greciei, Spaniei, Ungariei, Lituaniei, Luxemburgului, Letoniei, Maltei, Ţărilor de Jos, Poloniei, Portugaliei, României, Sloveniei şi Regatului Unit.
   
Comisia examinează situaţia în celelalte state membre împotriva cărora s-au declanşat proceduri privind încălcarea dreptului şi prezenta acţiune ar putea fi completată cu avize motivate ulterioare în următoarele cicluri de încălcare, mai precizează comunicatul CE.
  

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close