Antena 3 CNN Campanii Romania la vot România la Vot. Prezenţe inedite la urne: Doi proaspat însurăţei şi locuitorul unic al unui cătun din Argeş

România la Vot. Prezenţe inedite la urne: Doi proaspat însurăţei şi locuitorul unic al unui cătun din Argeş

România la Vot. Prezenţe inedite la urne: Doi proaspat însurăţei şi locuitorul unic al unui cătun din Argeş
10 Iun 2012   •   17:33

Astăzi românii au ieşit din case pentru a merge la vot. Fie oameni de rând, politicieni sau vedete, majoritatea au mers ca să îşi aleagă primarul şi membrii consiliilor locale şi judeţene. N-au lipsit neregulile, dar nici glumele de pe site-urile de socializare.

Update 20.08 - Un candidat la Primăria Gulia din judeţul Suceava intră cu alegătorii în cabina de vot, pe motiv că aceştia sunt analfabeţi. Aceasta este una dintre sesizările adresate Asociaţiei Pro Democraţia (APD).

Update 17.25 - Un alegător de la o secţie de votare din Mangalia a primit un set dublu de buletine de vot de la un membru al secţiei de votare, le-a ştampilat pe toate, dar a refuzat să le predea şi le-a ascuns în chiloţi, încercând să plece cu ele.

UPDATE 17.00 - Singurul locuitor al unui sat din Argeş s-a prezentat la urne. Cel mai apropiat vecin este la o distanţă de 8 kilometri, iar ca să voteze, Gheorghe Toader din satul Bădila a mers la secţia amenajată la o casă părăsită din satul de peste deal. "Candidaţii nu au venit special la mine, mi-au trimes pliante, fiecare cu ce au făcut, cu ce vor face" a spus Gheorghe Toader.

UPDATE 15.00 - Prezenţa la vot a fost aproape la fel de obligatorie ca cea la propria nuntă pentru un cuplu de tineri căsătoriţi din Galaţi. Astfel, o secţie de votare din oraş a fost deschisă de o mireasă împreună cu mirele ei. "După o noapte de petrecut trebuie să trecem şi la lucruri serioase, nu? Să ne facem datoria de cetăţeni" au declarat cu zâmbetul pe buze tinerii însurăţei.

Florin Grozea de la trupa Hi-Q i-a invitat pe români să meargă la secţiile de votare ca să îşi exprime opţiunea politică, afirmând chiar că i s-ar părea normal ca votul să fie obligatoriu.

Liana Stanciu crede şi ea că ideea de a merge la vot, dacă nu o ai, ar trebui să o capeţi. Iar Miţă de la formaţia Bere Gratis a spus la Antena 3 că "Oamenii trebuie să voteze valoarea şi să-şi urmărească interesul. E un semn în care arătăm că ne pasă de viaţa noastră".

Şi Ovidiu Lipan Ţăndărică sau Gabi Szabo i-au îndemnat pe români să iasă la vot.

Glume Twitter
- La sectiile de votare din gradinite, stampilele de vot sunt mai mici.
- Oamenii chiar vor sa voteze: in dolj un om a votat pe 12 buletine de vot.
- Roberta numara diseara voturile?
- Drama! Smiley a intrat in cabina de vot fara Laura :(
- Abia dupa ce o sa voteze si Oana Roman, prezenta la vot o sa fie de 100%
- Votati Becali ptr Primarie, poate asa scapam de el de la Steaua !


Nu au lipsit nici incidentele şi neregulile. Am avut dispute şi scandaluri care pe alocuri au degenerat.

USL a acuzat nenumărate probleme în procesul de vot, în mod special în Bucureşti şi Dâmboviţa.

Tot la Bucureşti, Theodor Paleologu s-a emoţionat în secţia de votare. Citeşte aici ce greşeală a făcut fostul ministru.

Iar Elena Udrea a vrut să interzică presa la desigilarea urnelor. BEC i-a respins cererea.

La Constanţa, Radu Mazăre s-a prezentat la vot alături de câteva tinere şi pensionare care purtau berete de culoare roşie.

Citeşte şi:
"Are 102 ani şi încetează să spere"

Femeie moartă în urmă cu 20 de ani, pe listele electorale din Cluj

Primarul care a făcut revoluţie în Bucureşti: în trei ani a construit 28 de şcoli, primele trotuare şi a inaugurat Ateneul Român

Care au fost proiectele primului edil care a condus Bucureştiul.


×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close