Antena 3 CNN Campanii Romania la vot Românii aflaţi în tranzit în străinătate NU POT VOTA la alegerile parlamentare din 9 decembrie

Românii aflaţi în tranzit în străinătate NU POT VOTA la alegerile parlamentare din 9 decembrie

Românii aflaţi în tranzit în străinătate NU POT VOTA la alegerile parlamentare din 9 decembrie
Sursa foto: Foto: Mediafax
05 Dec 2012   •   13:36

Cetăţenii români aflaţi în tranzit în străinătate nu pot vota la alegerile parlamentare din 9 decembrie, a precizat într-o conferinţă de presă, miercuri, secretarul general al MAE Robert Cazanciuc, informează Agerpres.

Cazanciuc a explicat că cetăţenii români din străinătate îşi pot exercita dreptul de vot privind alegerea Camerei Deputaţilor şi Senatului dacă au reşedinţa stabilită în statul respectiv.

"Fiind vorba de vot pe colegiu importantă este reşedinţa într-un anumit stat, exact ca şi în ţară nu poţi să locuieşti în Bucureşti şi să votezi la Suceava, decât dacă încalci legea. (...) Aşa cum se întâmplă în ţară, nu poţi să votezi (n.r. în străinătate) decât dacă ai domiciliul într-o anumită parte, aşa este şi în străinătate, legea este foarte clară. Poţi să votezi dacă ai reşedinţa într-o anumită ţară, deci cei care se află în tranzit nu pot să voteze. Cei care au un drept legal de locuire pot să voteze", a declarat Cazanciuc.

Secretarul general al MAE a explicat că în cazul studenţilor aceştia pot vota în străinătate dacă fac dovada şederii în ţările în care studiază. El a menţionat că această dovadă se face de la ţară la ţară şi merge de la prezentarea carnetului de student până la viza de studii aplicată pe paşaport.

Rezultate alegeri parlamentare 2012, la Antena 3
Rezultatele preliminare exit-poll la alegerile parlamentare le vei afla pe Antena3.ro.
În ziua alegerilor, site-ul Antena3.ro va publica rezultatele preliminare oferite de CCSB.
Seara, Mihai Gâdea şi Răzvan Dumitrescu îţi vor spune cine a câştigat alegerile parlamentare din 2012. Momentul adevărului va fi la ora 21.00, când Antena 3 îţi va oferi rezultatele exit-poll-ului CCSB, iar oamenii vor afla cine a câştigat alegerile parlamentare.

Totul despre alegerile parlamentare 2012
La alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012 nu există liste speciale, alegătorii pot vota doar în colegiul în care îşi au domiciliul şi numai cu cartea de identitate. Vezi regulile de desfăşurare la alegerile parlamentare din 2012.

Citeşte şi: Ministerul de Interne vine în ajutorul persoanelor care au actele de identitate expirate.

Vezi lista colegiilor uninominale şi ce străzi/localităţi revin fiecăruia.

Vezi harta interactivă a secţiilor de votare din străinătate.

Toate informaţiile despre ziua alegerilor parlamentare 2012 le puteţi găsi şi pe www.antena3.ro, pe contul de Twitter, @antena3, şi pe pagina de Facebook www.facebook.com/RomaniaLaVot.


×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close