Antena 3 CNN Campanii Romania la vot Românii din străinătate au stat la coadă să voteze: "Ne dorim să ne întoarcem într-o Românie prosperă"

Românii din străinătate au stat la coadă să voteze: "Ne dorim să ne întoarcem într-o Românie prosperă"

Românii din străinătate au stat la coadă să voteze: "Ne dorim să ne întoarcem într-o Românie prosperă"
de O.P.    |    10 Dec 2012   •   06:08

Şi românii din afara ţării au votat. Ministerul afacerilor externe a deschis secţii de votare în 95 de ţări. Deloc intimidaţi de temperaturile scăzute, românii au ţinut să-şi facă datoria de cetăţeni. La secţiile de votare din Chişinău s-a stat chiar la coadă. Românii din Chişinău au stat ore în şir la coadă pentru a vota.

ALEGERI PARLAMENTARE. REZULTATE EXIT-POLL CCSB. USL a câștigat detașat

Şi în Spania, românii au ieşit în număr mare la vot în speranţa unui viitor mai bun. Alături de românii din Madrid a votat şi Victor Socaciu: "Votez pentru o Românie cu adevărat democratică. Pentru o Românie care să îşi protejeze în mod egal toţi cetăţenii".

Procesul electoral nu a decurs însă peste tot fără probleme. La Roma, câţiva români au fost nemulţumiţi că nu li s-a permis să voteze, deoarece nu aveau toate actele necesare.

HARTA ELECTORALĂ INTERACTIVA. CINE A CÂŞTIGAT LA TINE ÎN ORAŞ


În Marea Britanie, Statele Unite sau Canada, românii au venit de la zeci de kilometri distanţă la secţiile de vot. Din cauza diferenţei de fus orar, Canada a fost una din ultimele ţări în care s-a votat pentru alegerile din România.

Votul românilor din străinătate se încheie în această dimineaţă la ora 7, în secţiile de pe coasta de vest a Statelor Unite.




×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close