Antena 3 CNN Campanii Romania la vot Sorin Oprescu: Nu spun că rezolv problema câinilor fără stăpân, eu chiar o rezolv

Sorin Oprescu: Nu spun că rezolv problema câinilor fără stăpân, eu chiar o rezolv

Sorin Oprescu: Nu spun că rezolv problema câinilor fără stăpân, eu chiar o rezolv
Sursa foto: Foto: INTACT Images
31 Mai 2012   •   14:16

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, candidat independent susţinut de USL pentru un nou mandat, spune că are soluţii pentru rezolvarea problemei câinilor fără stăpân de pe străzile Bucureştiului, informează Agerpres.

„Eu nu spun că o să rezolv această problemă, eu chiar o rezolv. Dacă am spus la Pasajul Basarab, transparent şi deschis, că este un obiectiv început de Băsescu şi terminat de Oprescu, tot aşa voi face o plăcuţă pentru subiectul câinilor comunitari: 'urmăriţi prin tot oraşul de Băsescu şi Videanu, duşi în adăposturi amenajate de Oprescu!'', a precizat Oprescu, joi, cu ocazia prezentării unor obiective din platforma program pentru cel de-al doilea mandat de edil-şef.

În acest sens el a reamintit de construirea adăpostului de la Uzunu, judeţul Giurgiu, care oferă condiţii decente de îngrijire, tratament şi viaţă pentru câinii comunitari.

„Acum adăposturi există. El a şi început să primească primii locatari, în timp ce unii vorbesc despre acest adăpost, eu am preferat să tac şi să fac“, a mai spus Oprescu.

Acesta s-a referit în mod concret la realizarea şi implementarea unui sistem de management al populaţiei canine, cu măsuri clare, simultane şi aplicate continuu pe o perioadă mai lungă de ani.

Acestea cuprind mai multe obiective şi direcţii de acţiune, şi anume gestionarea în parteneriat cu ONG-urile a adăpostului de la Uzunu, prinderea, sterilizarea, deparazitarea şi îngrijirea câinilor în adăposturile existente, înregistrarea şi identificarea tuturor câinilor din oraş, pentru microcipare, crotalierea şi înregistrarea într-o bază unică de date a acestora, dar şi încurajarea programelor de adopţie pentru reducerea numărului de câini de pe stradă şi măsuri de prevenire a abandonului şi controlul reproducerii câinilor cu stăpâni.

×
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close