Antena 3 CNN Campanii Salvaţi pădurile virgine Alexandru Tomescu şi Mihaela Bîrzilă susţin campania „Salvaţi pădurile virgine”

Alexandru Tomescu şi Mihaela Bîrzilă susţin campania „Salvaţi pădurile virgine”

Alexandru Tomescu şi Mihaela Bîrzilă susţin campania „Salvaţi pădurile virgine”
01 Noi 2011   •   10:26
Antena 3, WWF şi prietenii au lansat campania „Salvaţi pădurile virgine”, cu scopul de a pune sub protecţie cele 250.000 de hectare de păduri virgine din ţara noastră, printre ultimele din Europa.

Cunoscutul violonist Alexandru Tomescu susţine această campanie, considerând pădurile virgine o comoară pentru România. „Sincer sa fiu, nici nu ştiam că în România s-au păstrat atât de multe păduri virgine! Cred că este o comoară pe care trebuie s-o îngrijim nu doar pentru noi, ci mai ales pentru generaţiile care vor urma. Este un miracol că aceste păduri au supravieţuit până acum; haideţi să nu le lăsăm pradă distrugerii!”, a declarat Alexandru Tomescu.
 
Mihaela Bîrzilă, prezentatoarea ştirilor Antena 3, pledează şi ea pentru acest proiect, precizând că nu vrea să vadă pădurile tăiate şi nu poate sta indiferentă când unii îşi bat joc de natură. „M-am născut în Ploieşti, unul dintre cele mai poluate oraşe. Mă duc cu drag în oraşul copilăriei mele, dar mă doare sufletul când văd că aerul a devenit aproape irespirabil, iar autorităţile nu fac nimic să schimbe asta. Nu vreau să ajungă şi copiii mei să trăiască într-o astfel de lume. Avem nevoie de pădurile noastre. Avem păduri şi vreau să rămână ale noastre. Vreau să aibă şi copiii mei bucuria de a respira aer curat, vreau să aibă şi ei şansa de a se putea refugia, în weekend măcar, într-un loc verde, unde să-şi poată umple plămânii de aer sănătos, unde să poată asculta foşnetul frunzelor bătute de vânt, departe de zgomotul oraşului. Pentru mine, plimbările în natură sunt cel mai frumos cadou pe care mi-l pot face.

Nu vreau să văd pădurile tăiate. Nu vreau să văd mormane de moloz în mijlocul pădurii, cum am văzut în rezervaţia naturală Comana. Nu pot să stau indiferentă când văd cum îşi bat joc unii de natura noastra, a tuturor. Vreau să mă pot bucura în continuare de natura şi de frumuseţile ei. Pentru că eu respect natura. Mi se pare incredibil să văd că o personalitate atât de importantă ca prinţul Charles al Marii Britanii militează pentru salvarea pădurilor virgine de la noi din ţară, iar autorităţile noastre nu fac nimic... Haideţi să schimbăm noi situaţia, să facem primul pas pentru schimbarea legislaţiei! Semnaţi petitia de pe site-ul www.padurivirgine.ro. Cu cât suntem mai mulţi, cu atât mai bine”, a declarat Mihaela Bîrzilă.

WWF este una dintre cele mai mari şi mai respectate organizaţii internaţionale non-guvernamentale care lucrează în scopul conservării naturii, având o reţea de peste 5 milioane de susţinători în întreaga lume şi derulând proiecte în peste 100 de ţări, pe toate continentele.

Antena 3 este singurul canal de ştiri din România afiliat la CNN International şi parte a Intact Media Group.

×
Subiecte în articol: WWF Antena 3
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close