Antena 3 CNN Campanii Salvaţi pădurile virgine "Salvaţi pădurile virgine" a provocat ecouri la cel mai înalt nivel

"Salvaţi pădurile virgine" a provocat ecouri la cel mai înalt nivel

"Salvaţi pădurile virgine" a provocat ecouri la cel mai înalt nivel
25 Noi 2011   •   14:53

Campania "Salvaţi pădurile virgine" lansată de WWF România, Antena 3 şi prietenii a provocat ecouri la cel mai înalt nivel. Joi, 24 noiembrie, preşedintele României, Traian Băsescu, a declarat că păstrarea pădurilor virgine şi a biodiversităţii deosebite pe care ţara noastră le găzduieşte, în prezent, reprezintă elemente cheie în strategia de dezvoltare a României, pentru următorii ani.

Campania are scopul de a pune sub protecţie cele 250.000 de hectare de păduri virgine din ţara noastră, printre ultimele din Europa.

Declaratiile preşedintelui reprezintă un semnal favorabil pentru WWF, dar şi pentru cei aproape 100.000 de români care au semnat petiţia pentru salvarea pădurilor virgine. În acest sens, WWF România i-a mulţumit lui Traian Băsescu printr-o scrisoare deschisă pentru susţinerea demersurilor organizaţiei, şi îi solicită sprijinul, pentru asigurarea statutului de protecţie integrală a pădurilor virgine.

Citeşte aici scrisoare deschisă adresată de către WWF România preşedintelui Traian Băsescu.

Totodata, WWF îi solicită preşedintelui implicarea directă în soluţionarea cazului DN66A, în care construcţia unui drum ar urma să compromită ultimul Peisaj Forestier intact din zona de climă temperată a Europei.

În 30 de zile, World Wide Fund for Nature şi Antena 3 au reuşit să strângă peste 98.000 de semnături.  Ambasadorii campaniei au stat de vorbă cu sute de români despre cum pot fi salvate pădurile României. Programul va constitui o prioritate pentru ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, dacă se vor strânge 100.000 de susţinători. Până la acest target mai este nevoie de doar 1.500 de semnături.

Antena 3 este susţinător al campaniei "Salvaţi pădurile virgine" şi îi invită pe toţi cei care doresc să se implice să semneze pe site-ul www.padurivirgine.ro petiţia ce poate determina schimbarea legislaţiei.

Campania Salvaţi Pădurile Virgine este susţinută şi de Prinţul Charles al Marii Britanii.


×
Subiecte în articol: Antena 3 WWF
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close