Antena 3 Campanii WikiLeaks Corupţia din România, motivul implicării guvernului american în problemele interne ale ţării

Corupţia din România, motivul implicării guvernului american în problemele interne ale ţării

de Antena3.ro    |    30 Mar 2011   •   22:09
Corupţia din România, motivul implicării guvernului american în problemele interne ale ţării
Sursa foto: Foto: daysantique.blogspot.com

O cablogramă din aprilie 2005 arată că în România se manifestă două tipuri de corupţie: manipularea sistemului pentru câştiguri personale şi mica şpagă pe care o cere personalul medical pacienţilor din spitale, relatează Jurnalul Naţional.

Fostul guvern PSD a admis existenţa corupţiei, dar a refuzat să ia măsuri în această privinţă. În 2003, Ambasada Statelor Unite a obţinut 400.000 de dolari de la Departamentul de Stat pentru a investiga această problemă în sistemul sanitar, dar banii au trebuit returnaţi, deoarece Ministerul Sănătăţii nu a vrut să coopereze.

Această corupţie la nivel înalt este motivul implicării guvernului american, din cauză că împiedică direct companiile americane să intre şi să concureze pe piaţa din România. Citeşte mai mult AICI.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close