Antena 3 Campanii WikiLeaks Daniel Morar: UE ne-a zis că sunt preferabile coduri civile şi penale bune, unora pripite

Daniel Morar: UE ne-a zis că sunt preferabile coduri civile şi penale bune, unora pripite

de Antena3.ro    |    29 Mar 2011   •   22:28
Daniel Morar: UE ne-a zis că sunt preferabile coduri civile şi penale bune, unora pripite
Sursa foto: Foto: Mediafax

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Daniel Morar, a declarat că, în urma unei discuţii avute pe 9 aprilie 2009 cu analistul Biroului de Informaţii şi Cercetare (INR) al Departamentului de Stat, Elisabeth Brocking, codurile penal şi civil nou adoptate ar fi deficitare şi făcute „la repezeală”, arată o nouă telegramă marca Wikileaks.

Morar a adăugat că dezbaterile parlamentare pe marginea Codurilor reprezentau un proces deficitar, dat fiind faptul că, potrivit sondajelor neoficiale pe care le deţine, 80% dintre magistraţii români n-au citit încă proiectul Codului, iar audierile din Parlament nu prezentau punctele de vedere ale unor importanţi actori ai vieţii publice, inclusiv societatea civilă. 

Acesta a precizat că multe dintre obiecţiile la proiectele Codurilor sunt discutate în Parlament, acestea incluzând prevederi care pot diminua sau elimina pedepsele pentru corupţie; reducerea perioadelor de prescriere a faptelor până într-acolo încât investigaţii privind cazuri de corupţie n-au putut fi realizate la timp; definiri inadecvate pentru delicte financiare complexe, cum ar fi fraudarea Bursei sau evaziunea fiscală.


Întrebat în legătură cu poziţia ministrului Justiţiei, Daniel Morar a răspuns că în timp ce Ministerul Justiţiei a anunţat că este de acord cu propunerile DNA, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, avea mâinile legate, pentru că ministerul nu a putut amenda proiectul original al Codului, pentru că acesta fusese aprobat deja de Cabinet.

Citeşte mai mult AICI.

×
Subiecte în articol: Daniel Morar DNA wikileaks Cod Penal
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close