Antena 3 Campanii WikiLeaks Sebastian Lăzăroiu, în 2009: Rivalul lui Băsescu e Oprescu, nu Geoană

Sebastian Lăzăroiu, în 2009: Rivalul lui Băsescu e Oprescu, nu Geoană

de Antena3.ro    |    29 Mar 2011   •   19:24
Sebastian Lăzăroiu, în 2009: Rivalul lui Băsescu e Oprescu, nu Geoană
Sursa foto: Foto: Mediafax

În telegramă dată publicităţii de Wikileaks, consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu explică faptul că principalul rival social-democrat al preşedintelui Traian Băsescu nu este nici pe departe Mircea Geoană, ci primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Astfel potrivit sondajelor, în februarie 2009 şeful statului puncta un procent de 51% în sondajele publice, în timp ce Oprescu avea 48%. Într-o telegramă din 3 februarie a aceluiaşi an, Lăzăroiu explică faptul că “Oprescu este pericolul, nu Geoană”.

De asemenea, consilierul prezidenţial explică, în aceeaşi telegramă, că lupta dintr Băsescu şi Oprescu va fi până la urmă un concurs de popularitate unu la unu.

Alegătorii ar prefera fie un “Căpitan de Vapor” decisiv şi puternic în timpul crizei economice, fie un candidat – Oprescu – care este văzut de alegători ca fiind “solidar, sincer şi aproape de oameni”, se arată în document.

De asemenea, Lăzăroiu a admis că alianţa cu PSD a fost primită negativ de unii susţinători frenetici ai PD-L.

Pentru mai multe detalii şi varianta originală a telegramei, accesaţi Jurnalul.ro.

×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close