Antena 3 Campanii WikiLeaks SUA: Guvernul României arată ca o raţă şchioapă

SUA: Guvernul României arată ca o raţă şchioapă

de Antena3.ro    |    28 Mar 2011   •   18:55
SUA: Guvernul României arată ca o raţă şchioapă
Sursa foto: Foto: INTACT Images

 Wikileaks: Ambasadorul american la Bucureşti, Mark Gitenstein: Guvernul din România, care arată ca o raţă şchioapă, pledează pentru indulgenţă din nou, argumentând că merită următoarea tranşă de bani doar pe baza unor obiective tehnice, recunoscând că nu se pot duce la bun sfârşit reformele legislative promise în 2009.

Mark Gitenstein: "legea Guvernului României privind bugetul pe 2008, plină de tot felul de bunătaţi populiste, a fost clar elaborată cu portofelele alegătorilor în minte - nici o surpriză, având în vedere alegerile succesive din următoarele 24 de luni".
 
Potrivit unor alte telegrame interceptate de Wikileaks, România este suspectată că ar colabora cu teroriştii. Consilierul Uniunii Europene, Onno Simmons, a atras atenţia că există suspiciunea unei înţelegeri între anumite grupuri arabe şi Guvernul României, sub deviza "lăsaţi-ne să spălăm bani şi nu vom ataca ţinte româneşti". 

Onno Simmons remarcă absenţa relatărilor de către poliţie şi chiar de către presă a omorurilor între bande. El sugerează că mafia din România este "aşa de bine organizată încât nici nu e nevoie să se impuşte între ei" .

Consilierul UE 
considera că grupurile de crimă organizată din România lucrează ilegal şi în secret cu oficiali ai Guvernului

×
Subiecte în articol: SUA guvernul Romaniei mark gitenstein

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close