Antena 3 CNN Campanii WikiLeaks WikiLeaks: Cseke Attila, o alegere ciudată pentru Sănătate

WikiLeaks: Cseke Attila, o alegere ciudată pentru Sănătate

WikiLeaks: Cseke Attila, o alegere ciudată pentru Sănătate
Sursa foto: Foto: Mediafax
15 Apr 2011   •   16:40

Oficialii americani de la București au trimis, în decembrie 2009, o telegramă către Washington, care conținea observații referitoare la nou Guvern, după ruptura din cadrul alianței PDL-PSD, informează Jurnalul Național.

În telegramă se arată surprinderea americanilor cu privire la nominalizarea lui Cseke Attila pentru preluarea portofoliului Sănătății. Acesta, în vârstă de 32 de ani, notează oficialii americani, era cel mai tânăr membru al Guvernului și reprezenta ”o soluție ciudată” pentru Ministerul Sănătății.

Americanii susțineau în telegramă că noul ministru nu are cunoștințe medicale, iar experiența administrativă este limitată, fiind, până la acel moment, ”un oficial de rang mărunt la Secretariatul General între 2005 şi 2008.” iar ”în 2008, a fost ales în Senat unde a lucrat la comisia juridică.”

Ministerul Sănătății și sistemul sanitar din România se confruntă cu probleme serioase, care determină o nevoie disperată de reformă, iar tânărul membru UDMR pare rău amplasat într-o poziție în care să-și asume multele interese înrădăcinate în sectorul sănătății, concluzionează oficialii americani.

×
Subiecte în articol: Ministrul Sanatatii wikileaks
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close